ekoder.org

19 MAYIS 1919 ATATÜRK‘Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

19 MAYIS 1919 ATATÜRK‘Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
 

100 yıl önce ne yaşadıysak tarih tekerrür ediyor.Yeniden dünya düzeni kuruluyor,Ortadoğu’da dün cetvelle çizilen sınırlarla gerçekleşen paylaşım ve sömürü düzeni bugün de BOP ile yeniden kurulmak isteniyor.

O günlerde “hasta adam” dedikleri Osmanlı’nın elinde bulunan Balkanlar,Ortadoğu ve en son da Anadolu toprakları pay edilirken koskoca bir imparatorluk İngiliz ipine tutunarak ayakta kalabilmenin hesaplarını yapmış, maalesef yanı başında 200 yıldır devam eden sanayi devrimine,akılcılığa ve bilime seyirci kalmanın bedelini ödemiştir.

İçimizden bir yiğit, silah arkadaşları ile birlikte 19 Mayıs 1919’da Samsundan yola çıkarak, içinde bulunduğumuz bu kötü durumdan yine Milletin azim ve iradesi ile çıkılacağını ilan ederek büyük mücadeleyi başlatmıştır.İsmet İNÖNÜ,Refet BELE,Rauf Orbay,Ali fuat CEBESOY,Kazım KARABEKİR,Fevzi ÇAKMAK ilk akla gelen,onun milli mücadele ve silah arkadaşlarıdır.Onların başlattığı bu antiemperyalist mücadele ve başkaldırı bu coğrafyanın tek ve biricik meydan okumasıdır.

Bu meydan okuma bu coğrafyanın tüm mazlum milletlerinin ışığıdır.

BU VESİLEYLE,

 

BAŞTA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI OLMAK ÜZERE,


BU VATAN İÇİN CANINI VERMİŞ, ŞEHİT DÜŞMÜŞ EBEDİYETE İNTİKAL ETMİŞ TÜM ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZİ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ.19.05.2019

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ

 
Dosya İndir


YukariCik