ekoder.org

BURS YÖNETMELİK VE BAŞVURU FORMU

EKODER MERMER YOL KAZALARI BASIN AÇIKLAMASI

EKODER YOL KAZALARI  BASIN AÇIKLAMASI -16.10.2012

ESKİPAZAR-KARABÜK ARASINDA YOL ÇALIŞMALARI NEDENİ  İLE  KAZALAR CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR…

YOLUNDA GİTMEYEN BİRŞEYLER VAR…

BU KONUDA DAHA ÖNCE KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YAZILI MÜRACAAT YAPMIŞTIK.

DÜN KARAYOLLARI  BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAZIMIZA CEVAP GELDİ

Konu hepimizi ilgilendirdiği ve yol çalışmaları nedeni ile  ölümcül kazalar devam ettiği için gelişmeleri buradan kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Eskipazar ve civarında yol yapımı nedeniyle kazalar devam ediyor.

Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği olarak Yol yapımı nedeniyle Eskipazar ve civarında meydana gelen trafik kazalarında yaşanan can ve mal kaybına dikkat çekmek istiyoruz.Yetkilileri tekrar daha etkin önlem almaya davet ediyoruz..

Hepimizin bildiği üzere 08 Eylül 2012  Cumartesi günü Eskipazar-Mermer yol kavşağında tek şeride düşen yolda trafik kazası meydana gelmiş Ramazan ve Şaziye Böyükçetinkaya ile Yaşar Yazıcı yaşamını yitirmişti.

14 Ekim Pazar günü Eskipazar.tv haberinde de yer alan bilgiye göre yine Eskipazar-Karabük yol çalışmalarında tek şeride düşen yolda  kaza meydana geldi 2 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

08 Eylül 2012 tarihli 3 kişinin öldüğü kazadan sonra 10.Eylül 2012 tarihinde  Karayolları Genel Müdürlüğüne yazılı müracaat bulunarak mermer kavşağında cinayet gibi kaza yaşandığını ve önlem alınmasını talep etmiştik.

DÜN KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAZIMIZA CEVAP GELDİ

Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü 05.10.2012 gün ve B.11.1KGM.1.15.16.00.622.01-29998 sayılı yazıları ile müracaatımıza cevap geldi.

Karayolları Bölge Müdürlüğünden gelen yazıda;

“İlgi yazıda belirtilen kesimde ,bütün çalışmalarda olduğu gibi,Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Yol Yapım,Bakım ve Onarımlarında Trafik işaretleme Standartlarına göre ,öncelikle Trafik İşaretleme Projesi düzenlenir.Proje üzerindeki işaretleme yüklenici firma tarafından yol üzerine tatbik edilir.Emniyet tedbirlerinin uygunluğu ve yeterliliği Kontrol Şefliğimiz ve Emniyet Birimlerince yapılan kontrol sonucu belirlendikten sonra,Yüklenici Firma,Kontrol Şefliği ve Emniyet Personelinden oluşan komisyon tarafından,yapılan işaretleme ile ilgili hazırlanan Trafik İşaretleme Tutanağı imzalanır.Çalışma ancak bu şekilde başlayabilir.Yapılan bu işlemin resmiyet kazanması bakımından da tüm imzalı evraklar Bölge Müdürlüğümüze iletilmek zorundadır.Bu kesimle ilgili proje ve tutanaklar da kayıtlarımızda yer almaktadır.Ayrıca çalışma yapılan yerle ilgili KGM İnternet Sitesinde radyo ilanı verildiğine dair kayıtlarımız da bulunmaktadır.

Bilgilerinizi rica ederim...”denilmektedir.

Eskipazar’da Yetkililerimizin alınan önlemleri yerinde inceleterek Karayollarının yukarıdaki açıklamaları ekseninde varsa eksiklerin tesbiti ve giderilmesinin temini,

Mermer kavşağında,  Gerede  istikametinden gelen ve Eskipazar’a dönecek araçların özellikle  yolun sağında cep park  tanzim edilerek, arkasındaki ve yukarıdan hızlı gelen ve fren sistemi uzun yokuş inmeleri nedeni ile zayıflamış ağır araçlara yol verebilecek imkanın oluşturulması,

Aynı şekilde yolcu otobüslerinin kenara çekilecek cep parkın olmaması nedeni ile yolun içinde yolcu indirmelerinde oluşan tehlikenin önlenmesi,

Işıklı ikazlar yoluyla mermer kavşağında daha yoğun dikkatin çekilmesi gibi önlemlere ihtiyaç duyulacağını bir vatandaş hassasiyeti ve sosyal sorumluluk bilinciyle

Daha başka acıların yaşanmaması için önermekteyiz.

Konunun uzmanlar ve yetkililerce incelenerek daha detaylı ele alınabileceği muhakkaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.16.10.2012

Mehmet Emin ASLAN

Ekonomik Kalkınma Derneği Y.K.adına

Mehmet Emin ASLAN (16.04.2016 16:36:22)