ekoder.org

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI (05.06.2014)

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ  BASIN AÇIKLAMASI (05.06.2014)

ESKİPAZAR’DA GENÇ ÖLÜMLER, İHMAL Mİ VAR SORUSUNU AKLA GETİRİYOR.

Son zamanlarda Eskipazar’da yaşanan özellikle kalp krizine bağlı genç ölümler ihmal mi var sorusunu akla getiriyor.

Eskipazar sağlık birimlerince kalp krizi şüphesi yada teşhisi konularak ambulans ile Karabük’e sevk edilen hastalardan,hastanede tetkiki yapıldıktan sonra evine gönderilenlerde aynı gün içinde ölüm yaşanması “ihmal mi var?” sorusunu ister istemez akla getiriyor.

Sağlık birimlerinde çok zor koşullarda çok önemli görevlar yapan doktor ve sağlık görevlilerimizi her zaman şükranla anıyor ve takdir ediyoruz..Hatta kimi zaman hepimizin  basından takip ettiği, hasta yakınlarınca bir anlık duygusallık içinde sağlık ekiplerimize  haksızlık edilmesini kimi zaman şiddet uygulanmasını da kınıyor ve doğru bulmuyoruz.Ancak son günlerde Eskipazar'da dikkat çeken genç ölümleri de hepimizi derinden üzüyor.

Kalp Krizine bağlı genç ölümlerden yakın zamanda hatırladıklarımız bile oldukça önemli sayışlara ulaşmış durumda.

Örneğin Merhum Camcı Sait ÇELİK,Merhum Sucu Ali YILMAZ,Merhum Kaportacı Ayhan USLU ve daha dün Merhum Erdoğan IRMALI yakın zamanda bilinen genç ölümler.

Merhum Sait ÇELİK ve Merhum Erdoğan IRMALI’nın Eskipazar Sağlık birimlerince “KALP KRİZİ” teşhisi ile daha ileri tetkik ve tedavi için Karabük Devlet Hastanelerine sevkine rağmen “önemli bir sorun yok “ teşhisi ile taburcu edilmelerine müteakip evlerinde hayatlarını kaybetmeleri bu hususta tepkilere yol açıyor.

EKODER olarak başta Eskipazar Kaymakamı ve Sağlık Birimi yetkililerinden,Karabük İl Sağlık Birim Yetkilileri ile temasa geçerek konuya duyarlılık göstermelerini Eskipazar halkı adına talep ediyoruz. Eskipazar Sağlık Birimlerince de özellikle yoğun iş temposu nedeni ile ileri tetkik ve yıllık kontrolleri yaptıramayan esnaflarımıza ve gençlerimize zaman zaman bir kalp sağlığı taraması yapılmasının  uygun olabileceğini düşünmekteyiz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz. 04.06.2014

 
 


YukariCik