ekoder.org

EKODER VARDİYA OTOBÜSLERİ AÇIKLAMASI 31.05.2012

EKODER VARDİYA OTOBÜSLERİ  AÇIKLAMASI 31.05.2012

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ-VARDİYALAR AÇIKLAMASI

31 Mayıs 2012 Perşembe, 15:58

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ-VARDİYALAR AÇIKLAMASI

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ-VARDİYALAR AÇIKLAMASI

Basına yansıyan ve İlçe gündemine olumsuz haber olarak düşen “Kardemir Demir Çelik Fabrikası Eskipazar Vardiya Otobüsünü seferden kaldırılması “ kararı tüm Eskipazar’lıları üzmüştür.

Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği olarak Kardemir Yönetiminin Eskipazar vardiyalarının seferden kaldırılma kararını gözden geçirmesini ve seferleri başlatmasını diliyoruz.

Çünkü,

Bu karar Eskipazar’lı 200’e yakın işçi ve ailesini göçe zorlayacaktır.

Bu işçi arkadaşlarımızın Yıllık kazançlarının 3 milyon TL olduğunu düşündüğümüzde , zaten sıkıntılı yürüyen Eskipazar Sosyal ve Ekonomik hayatını felce uğratacağı açıktır.

Azalan nüfusun artçı depremleri de bir çok sektörde her geçen gün artan oranda kendisini hissettirecektir.

Esnaf,Bankacılık,İnşaat,Ulaşım başta olmak üzere tüm sektörlerde ve Sosyal hayatta artçı depremleri peş peşe gelecektir.

Vardiya hizmetini ilçelere getirenler bu ilçelerin kalkınmalarının en az 30 yıl önde gitmesini sağlamışlardır. Yamanlar , Kurbantepe,Çeştepe gibi yerleşim birimlerinin kurulması Karabük Vardiyası ile doğrudan ilişkilidir.

Ayrıca,kendi topraklarında yaşayan kimi işçi arkadaşlarımızın aileleri şehrin beton evleri içinde sadece tüketerek yaşam sürdürmekten ziyade kendi topraklarında tarımsal üretime de katkı sağlayabilmektedir.

Kardemir sadece demir ve çelik üreterek ülke ekonomisine bilinen faydaları sağlayan bir kuruluş değildir.

Karabük merkez ve İlçeler için de yaşam kaynağıdır.Yerel Kalkınma aracıdır.Yani bu devasa kuruluşun bugüne değin sürdürdüğü piyasa ekonomisinin gerçekleri doğrultusunda rekabetçi,verimli çalışma sorumluluğunun yanı sıra yine bugüne değin gözden uzak tutmadığı sosyal sorumluluk anlayışı ile de hareket etmesine ihtiyaç vardır.

Bu itibarla Kardemir Yönetiminin sağ duyu ile hareket edeceğine inanarak vardiyaları tekrar sefere koyma kararı alması için çağrıda bulunuyoruz.

Bu sese Eskipazar’lı tüm sivil toplum örgütlerinin sesi ve ortak çağrısı olarak kulak vermesini Sayın Yönetim Kurulundan bekliyoruz. Saygılarımızla..

Mehmet Emin ASLAN

Ekonomik Kalkınma Derneği

Yönetim Kurulu adına.

Not: Bu talebimiz Kardemir Yönetimine elektronik posta olarak iletilmiştir.

 

 



YukariCik