ekoder.org

ÇETİÖREN‘DE GELENEKSEL BULUŞMA (07.09.2019)

ESKİPAZAR BULUŞMASI (07.09.2019)

GÖNÜL NE KAHVE İSTER NE KAHVEHANE,GÖNÜL DOST İSTER KAHVE BAHANE
1962-64 Eskipazar Ortaokul Mezunları

Eskipazar’da her yıl sessiz,sakin gözlerden ırak güzel bir buluşma gerçekleşiyor.

Buluşanlar Eskipazar Ortaokulu 1962-1964 mezunları.
Ben 1974 mezunuyum,eşim 1979.Bu buluşmaya davet edildik eşimle birlikte bu yıl da ikinci kez katıldık.

Buluşmayı gerçekleştiren grup,Öğretmenlerini de ihmal etmeyip her toplantıya davet ediyorlar.
Ben buna 50 yılın buluşması diyorum. Beş-altı yıldır devam eden bu buluşmalardan biri daha 07.09.2019 cumartesi günü Çatıören de gerçekleşti.

Büyük şehirlerin yorucu koşturmacası ve yabancılaşan insan ilişkilerine inat,Ortaokul yıllarında yaşadıkları samimi insan ilişkilerini ve doğal güzellikleri sakin şehrimiz Eskipazar'da tekrar arayan,bu ortamı bulmak için yurdun her yerinden gelen bu güzel insanları takdir etmemek elde değil.

Grup her geçen yıl dostluk ve hasret günleri başlığında yıllanmış dostluklar tazeleyip yad ediyor.Eskipazar’da yada dışarıda yaşayan dostlar bu vesileyle bir araya geliyor.
Bu grup 60-70 yaş aralığında her birinin yüreği memleket sevgisi ve yılların getirdiği tecrübeyle dolu birer duayen.

Yine bu grubun önemli bir farklılığı, Eskipazar’lı olmayan öğretmenlerini de davet etmeleri ve yine farklı dönemlerde ortaokul mezunu olup farklı kuşaklardan da davetler gerçekleştirip buluşmayı zenginleştirerek sürdürmeleri.

Öğretmenler Mehmet BİLGİN ve Ahmet ORAK her yıl olduğu gibi yine katılım sağlayanların başındaydı.

Prof Dr Hasan ÇELİK hocam ve eşi Prof Dr Menşure ÇELİK hocam,Eğitim dünyamızın duayenlerinden İsmet TAŞKALE hocam da benim gibi davetli misafir olarak geçen yıldan sonra ikinci kez toplantıya katılanlar arasındaydı.

İsmet ÇALIOVA,Hakkı ÖZDEK,Durmuş TOMBUL,Murtaza TOMBUL,Hüseyin SEÇKİNER,Ali Osman MERT,Dursun ÜNAL ve İbrahim YASLIKAYA ve eşleri ile Türkan ablanın eşi Erkin SEYHAN ve Bahriye ablanın eşi Mümtaz KINAY toplantının diğer müdavimleriydi.

Merhum yüzbaşı Ahmet PARLAKOL'un eşi ve merhum terzi İsmail ÖZCİN abinin kızı Nurcan PARLAKOL abla da geçen yıl gibi bu yıl da katılanlar arasındaydı.

Bu yıl organizasyonda yine İsmet ÇALIOVA ve Hakkı ÖZDEK birlikteydi.

Solmaz KARAKAYA’nın yemekleri üstlendiği organizasyonda ,yılların duayen aşçısı Muzaffer SORGUN abi hünerli elleri ile kestiği lezzetli döner büyük bir keyifle tüketildi.Dursun abinin yorulmak bilmeyen içten katkıları herkesten takdir ve teşekkür aldı.

Yine emekli havacı Albay Dursun YURDABAKAN İstanbul’dan,Öğretmen Bahriye KINAY ve eşi Çorlu’dan,Öğretmen Müşerref ÇANDAR Ankara’dan,Ziraat Mühendisi Hakkı Dursun PAZAR ve eşi Nurcan abla Ankara’dan,Türkan SEYHAN Safranbolu’dan katıldılar.

Öğretmen ablalarımız Bahri'ye Kınay,Türkan Seyhan,Nurcan PAZAR,Melahat ÇALIOVA ve Müşerref ÇANDAR’ı bir arada görmekten gurur duydum.Çünkü onlar ATATÜRK Türkiye'sinin eğitim dünyamıza birer armağanı ve o değerlerin günümüze yansımaları.
Müşerref abla İlçemizin Beytarla köyünden,babası tiftik,canlı hayvan ve av malzemeleri bayiliği de yapan ünlü tüccarlarından Hamurcu Niyazi (Küçükyılmaz).Yine ilçemizin marka öğretmenlerinden Haydar Ali ÇANDAR’ın eşi.Müşerref abla da bu toplantıya ilk katılanlardan,Ankara’dan birlikte gelip birlikte döndük. Müşerref abla bu hafta sonu uzun yıllardan sonra memlekete duyduğu özlemi bir nebze giderebilmenin mutluluğunu yaşarken eşimle birlikte biz de buna vesile olabilmenin ve gezimizle doğayla kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadık.

Eşim Selma hanım da Eskipazar'ın ilk bayan ziraat mühendislerinden ve onun fakülteden hocaları ilk Profesörlerimizden Prof.Dr Hasan ÇELİK ve eşi Prof.Dr Menşure ÇELİK hocam ile böyle bir toplantıda bir arada olması aynı değerlerin başka bir yansıması idi.

Farklı siyasi görüşlerden, farklı kuşaklardan, farklı statüden insanlar aynı ESKİPAZAR ÇATISINDA bir araya gelmeleri çok hoş.

Günün sonunda Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin DÖNMEZ ,Belediye Meclisi Üyeleri Dursun GÜMÜŞ ve Muharrem KAYNAR da aramıza konuk oldular.Sohbetlere katıldılar.

Çok güzel geçen birinci günün ardından Müşerref abla ile eşim ve ben Eskipazar doğasını adeta alt üst edercesine gezdik.Çetiören-Karahasanlar-Büyükyayalar-Hamzalar-Çaylı derken dereboyu havzamızı baştan aşağı gezdik.Tabii kuşburnu,alıç,böğürtlen ve kızılcık toplamanın büyük zevki ile..Gezimizin Karahasanlar Köyü bölümünde rehberimiz Hakkı ÖZDEK abi ve Eşi Türkan abla idi.

Gezimizin her köşesinden farklı bir dostla karşılaşmamız,hele hele Hamzalarda bizi hiç tanımayan bir yaşlı teyze ve kızının kahve içirmeden bizi bırakmaması,Birgül ablanın ikramları,kızkardeşim Ayfer’in bizim için kül içinde pişirdiği kömeci günün unutulmazları idi.

Yine cumartesi akşamı ESKENT sitemizde babamım balkonundan,KARADAĞLARIN dört davul dört köçekli süper bir düğünüyle tesadüfen karşılaşmamız da nostaljinin zirve anlarındandı.

Yaşam dostluklarla,doğayla ve paylaşımla güzel.
Tüm katılanların ve bu toplantıya mazaretleri nedeniyle gelemeyenlerin seneye tekrarında buluşmaları dileğiyle,selam ve saygılarımı sunuyoruz.-

 
 
 
 
 

Mail Gönder


Ad Soyad :  *
Telefon No :  *
Mail Adresi :  *
Konu :
Mesaj :
Dosya Eklentisi :
Güvenlik Kodu :
   
     
      


YukariCik