ekoder.org

ESKİPAZAR‘IN GELECEĞİ PANELİ BUGÜN BİR YIL OLDU(30 KASIM 2020)

ESKİPAZAR‘IN GELECEĞİ PANELİ BUGÜN BİR YIL OLDU(30 KASIM 2020)
YIL DÖNÜMÜ DEĞERLENDİRMESİ-30 KASIM 2019 TARİHİNDE KAYMAKAMLIK-BELEDİYE-EKODER İŞBİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ESKİPAZARIN GELECEĞİ PANELİNİN ARDINDAN BUGÜN BİR TAM YIL GEÇTİ.
30 Kasım 2019 günü Eskipazar Belediyesi,Eskipazar Kaymakamlığı ve Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneğinin İşbirliği ile düzenlenen Panelin ardından bugün bir tam yıl geçti.
Bugün yıl dönümü nedeniyle Panel'in ardından geçen bir yıllık dönemi kısaca değerlendirmek istiyoruz.
1- Kamu-STK işbirliği içinde ilk defa düzenlenen bir Panel organizasyonunun başarı ile gerçekleşmesi,Eskipazar'ın işbirliği kültürüne olumlu katkı yaptı.
2- Panelden sonraki ilk hafta sonu girişimci kadınlarımız belediyemizin desteği ile Ankara ATO'da başarılı kadın kooperatifleri ile buluşturuldu.
3- Panel çıktılarını sürekli değerlendirebilmek üzere Eskipazar merkezde EKODER çalışma ofisi oluşturuldu.
4- Panelde ele alınan ana konulardan olan,Antik Kent kazısı,sulama göletler ve Organize Sanayi Bölgesi başlıklarında resmi makamlarca bazı adımlar atıldı.
5-Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY,Turizm Tren Hattı olarak gördüğümüz Ankara-Karabük hattında Tren ile seyahat gerçekleştirdi,günün sonunda Eskipazar Antik Kent Kazı merkezimizi ziyeret etti.Sorunları dinledi.Bu ziyeretin çıktısı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri Hadrıanoupolıs Kazı Başkanımızı arayarak projeler noktasında görüşme gerçekleştirdi.
6-Karabük Milletvekilimiz Sayın Cumhur ÜNAL,Eskipazar Haslı Göleti inşaat sahasına ziyeret gerçekleştirdi.2020 yılı için boş geçen bir yılın ardından bir miktar ödenek açıldı, gölette inşaat çalışmaları tekrar başladı.
7--Organize Sanayi Bölgemizin kamulaştırma kredisi Bakanlıkça açıldı,kamulaştırma çalışmaları 2020 Kasım ayı itibarı ile başladı.
8-Panelde katılımcılar arasından gelen ve sonuç bildirgemizde de yer alan, başarılı Eskipazarlı üniversite öğrencilerimize burs verme önerisi bu yıl 45 öğrenciye burs temin edilerek gerçekleştirilmiş oldu.
9-Eskipazar Meslek Yüksek Okulu ek bina ihtiyacı için Rektörlük ile hayırsever kişi ve kurumlar nezdinde girişimlere başlandı.
Bunun yanı sıra,
Panel sonuç bildirgesinde yer alan toplam 20 madde içerisinde henüz yol alamadığımız başta Eskipazar Çayı Arıtma Tesisisinin aktif hale getirilerek sulama suyu kirliliğinin bertarafı olmak üzere,özellikle pandemi sürecini yaşıyor olmamızdan kaynaklı girişim bekleyen diğer hususuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Eskipazar'ın Geleceğini ilgilendiren bu çalışmalarda başta Kaymakamımız Sayın Emrah BÜTÜN ve Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin DÖNMEZ olmak üzere,İlçemize hizmet için çaba gösteren destek veren siyasi,teknik ve İdari tüm makamlarımıza EKODER olarak teşekkür ederiz.
Kamuoyuna saygı ile duyururuz.30.11.2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mail Gönder


Ad Soyad :  *
Telefon No :  *
Mail Adresi :  *
Konu :
Mesaj :
Dosya Eklentisi :
Güvenlik Kodu :
   
     
      


YukariCik