ekoder.org

KİTAP KAMPANYASI-ESKİPAZAR‘DA SAKLI KÖY-YALAKKUZ (23.04.2021)

KİTAP KAMPANYASI-ESKİPAZAR‘DA SAKLI KÖY-YALAKKUZ (23.04.2021)
23 NİSANDA-KİTAP KAMPANYAMIZ
Bugün 23 Nisan.Hepimiz için anlamlı bir gün.Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği olarak bizler de bu anlamlı günde güzel bir hizmeti daha başlatmak istedik.
“Eskipazar’da Saklı Köy-Yalakkuz” Kitabını Yönetim Kurulumuzun kararı ile kültür yayınımıza aldık. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Dernek üyemizin  sponsorluğunda 1000 adet bastırdık ve bugünden itibaren dağıtımına başlıyoruz.Bu vesile ile kadirşinas üyemize desteği için buradan teşekkürü borç biliriz.

Neden bu kitap?
 
Çünkü Kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsiyoruz.
 
Öğretmenimiz bu Kitapta özetle, köyün ve yöremizin 200 yıllık kültür mirasını gelecek kuşaklara amatör bir ruhla aktarmış.
Dağını,taşını , toprağını,suyunu,yaylasını,su değirmenini, düğününü, kına gecesini, kız istemesini, gelin alma törenini, orman kooperatifindeki mücadelesini, maktasını, eğitimini, yaylasını, demircisini, aşçısını, hızar ustasını, kemancısını, davulcusunu, giysisini, ip eğirmesini, çorap örmesini, düvenini, öküz arabalarını, mandalarla ormandan tomruk çekimini.
 
Neden bugün?

Çünkü Kitabın yazarı Fehmi YILDIZ Öğretmenimizin en büyük hayali köyüne öğretmen olup halkına ışık saçmak olmuş.Bunu başarmış.Kendi köyüne öğretmen olmuş.Hem de M.K.ATATÜRK’ün köye 1932 de yaptırdığı okulda.
 
İşte bu kitap, ATATÜRK’ün yaptırdığı bu okulun mezunu öğretmenimizin yazdığı, yine bu köyü ve köy kültürünü anlatan bir eseri.Bu nedenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımıza yakışan bir girişim olacağını düşünerek kampanyamızı bugün başlatıyoruz.
 
M.K.ATATÜRK’ün Yalakkuz Köyüne  yaptırdığı okul  İlçemiz için büyük onur.
 
 
M.K.ATATÜRK tarafından köye Okul yapılması kitapta var ama burada kısaca değineceğim. Muhtar Molla Hüseyin’in (Fehmi YILDIZ’ın dedesi) girişimi  ile damadının kardeşi ve ATATÜRK’ün Gazi Enstitüsünde aşçısı Hidayet Büyükdoğan’ın ATATÜRK’ün huzuruna çıkıp “biz de okumak istiyoruz “diyerek köye okul istemiş. 3 Sınıflık okul 1932 yılında  ATATÜRK’ün ilgililere  emri, köylünün de imece usulü katkısı ile yapılmış.O zaman Eskipazar Çerkeş’e bağlı bir nahiye.En büyük köy Bayındır.Ama  “OKUMAK İSTİYORUZ” DİYEN Yalakkuz’a  ilk  okul yapılmış.
 
İşte bu kitap bu okulun mezunu öğretmenimizin yine bu köyü ve köy kültürünü anlatan bir eseri.
 
Kitap Ücreti Öğrencilere Burs olacak.
 
Kampanyamızın ikinci bir özelliği de Kitabın Kargo Hariç 25 TL olan ücreti Üniversite Öğrencilerimize Burs olarak değerlendirilecek olması.Aslında alınan kitap ücreti değil  burs bağışıdır.
 
Kitaba Nasıl Ulaşarım?
 
Eskipazar İçi:
Kitaba Eskipazar’daki Dernek merkezimizden ve Yusuf bey Camii karşısındaki Dernek binamızın altındaki Bizim Büfe’den elden teslim alabilirsiniz.Önümüzdeki günlerde gönüllü olan başka işyerlerimizden de dağıtım için destek alınabilecektir.
 
Eskipazar Dışı:
 
SİPARİŞ WHATHSAPP HATTI: 0535 915 81 16 - 0532 725 71 55 - 0532 512 76 16
 
İlçe dışınadan  whatsapp hattımıza göndereceğiniz talep üzerine adresinize kargo yapılacaktır.
Kargo ücreti teslim anında kapıda tarafınızdan ödenecektir.Kargo ücreti 1 den 6 kitaba kadar standart.  PTT’de 16 TL - Özel Kargo’da   25 TL
 
Mümkünse 6 kitap isteyerek 5 kitabı da bizim adımıza çevrenizdeki insanlarımıza ücretiyle yada bağış biçiminde ulaştırmanız,öğrencilerimize katkıyı, dağıtım maliyetini ve hizmet hızımızı çoğaltacaktır.Bu desteğinize memnun olacağımızı bilmenizi isteriz.
 
Selam ve saygılarımızla.
 
ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINM ADERNEĞİ YÖNETİM KURULU
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


YukariCik