ekoder.org

SU RAPORUNA FACEBOOK ORTAMINDA GELEN YORUMLAR

SU RAPORUNA FACEBOOK ORTAMINDA GELEN YORUMLAR

Niyazi Küçükyılmaz

Sevgili Başkanım gerçek anlamda Eskipazar`a bir şeyler vermek peşindesin seni kutlar ve daha çok sana ve senin gibilerin yanında ve yanlarında olmalıyız

Mehmet Emin Aslan

Değerli kardeşim iyi dileklerin için teşekkür ederim.Bu vesile ile şu kadarını ifade etmeliyim ki, Eskipazar`da sulanacak 1 metrekare bile tarlam yok ama hepimizin yüreğinde hak ettiği ekonomik yatırımları yıllardır alamamış bir memleketin sevgisi var.Yıllardır hak ettiği karşılığı alamayan insanlarımızın sahip olduğu potansiyelleri harekete geçirebilmek için onların yanlarında olmak ,yardımcı olmak,yön göstermek,yetkililere bu fırsatları anlatmak hele hele bizim gibi teknik kadrolar için bir görevdir diye düşünüyorum.İçimizden kimileri bu sade duygularımızı, kendi koltuklarının sıcaklığı için bir tehdit görüyor olabilir,Allah onlara doğru yolu göstersin ve enerjimizi boşuna soğuran insanlar olmaktan çıkartıp memleketimizi ve insanlarımızı samimiyetle kucaklayanlardan eylesin.Son sözüm" söz konusu Eskipazar ise gerisi teferruatır"...

Idris Acıpınar

Mehmet bey, Türkiye`de sulama yapılan yerlerde artık bildiğiniz gibi damlama su yöntemine geçiliyor#geçilmiş#, su kayıplarını önlemek için, bizde nasıl olacak kanallarla doğrudan bahçelere mi gidecek, yoksa damlama sistemi de uygulanacak mı?,Cahilliğimi mazur görün. Bu konularda sizler uzman olarak; diğer bölgelerdeki hatalara düşmezsek, Eskipazarımıza kısa zamanda daha hızlı gelişme gösterir düşüncesindeyim. ........yukarıdaki yazınızdaki bahsettiğiniz sizi tehdit olarak algılayanlar aslında; kendilerinin de geleceğinin garantisini engellediğini bilmeliler. Eskipazarımız kendi içersinde birlik sağlayamadığından bu noktalara gelinmiş,sizin başkanlığını yaptığınız S.T.K lar sayesinde bu boşluklar doldurulacak ve hizmetler hızlı ve yerinde yapılarak, köylümüz suyuna kavuşacak,verim artacak,kazanç artacak,gelir artınca bu olumlu döngü sürdükçe daha da feraha kavuşulacaktır.

Mehmet Emin Aslan

Güzel bir hususa değindiniz,teşekkür ederim.Açık kanallarla alınan suyun vahşi sulama teknikleri ile tarımda kullanılması dönemi artık bitti.Su israf oluyor ve toprak tuzlanarak çoraklaşıyor.Şimdi Sulama göletlerinde üst kotlarda biriktirilen su, basınçlı borularla ve genellikle cazibe ile tarımsal alanlara taşınıyor.Tarla içi hizmetlerle de yağmurlama yada damla sulama yöntemi ile sulama gerçekleşiyor.

Mehmet Emin Aslan

Eskipazar`da dere ve sırt havzaları olmak üzere iki temel tarımsal özellikleri ve iklimi birbirinden farklı havzamız var.Sırt havzası aslanlar köyünden itibaren yükselen bir plato dere havzası ise Adiller köyünden itibaren alçalan bir dere havzası. Mehmet Emin Aslan Adiller 1245 metre kotunda ve sırt habzasından daha yüksekte.Burada önerdiğimiz ve her kesime projelendirerek anlattığımız ADİLLER GÖLETİ ile bu havzaya basınçlı çelik borularla su taşıyıp burada yağmurlama ve damla sulama ile bitkisel üretime geçmemiz mümkün.İkinci olarak aynı havzanın biraz altında YAZIBOY köyünde GÖKSU GÖLETİ ile Eskipazar`ın 1000 metre kotlerını sulamamız mümkün.Bu iki göletin sulama havzası 50.000 dönümden fazla.Üçüncü olarak Eskipazar`ın an alt kotları olan Köyceğiz hattının da HASLI GÖLETİ ile sulamak mümkün. Mehmet Emin Aslan Şu anda Haslı-ova ve Deresemail su kaynakları üzerinde 2011 de başlayan bir planlama çalışması ihale edildi ve devam ediyor.Bu ön çalışmalar biraz gecikti ama devam ediyor.Buradan sulanabilecek alan 7000 dönüm civarında olacak.

Mehmet Emin Aslan

İşte uğrunda yıllardır emek verdiğimiz konu şu.Eskipazar büyük düşünerek tüm su kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak durumundadır.Su çok önemli bir doğal kaynak ve Alalh Eskipazar`ımıza bu güzelliği bahşetmiş.Biz Haslı ovada 7.000 dönüm için sulama planlayarak Eskipazar`ın hak ettiği yere taşıyamayız.asıl büyük potansiyel 50.000 dönümden fazlası üst havzalarda ve yeterli suyumuz var.

Mehmet Emin Aslan

Şimdi ADİLLER VE GÖKSU göletleri ile Tüm arazilerimizi sulu tarıma açabiliriz.Sırt havzasında yoğun olarak yem bitkileri ekilişini yağmurlama sistemleri ile kurup Eskipazar`ı yem bitkileri ambarına çevirebiliriz.Yılda 50 milyon TL toplam gelir artışı bu halkın cebine girebilir. Mehmet Emin Aslan Bu büyük resim ve peşinde koştuğumuz hususu bu.Kırılan bozulan Kanallar ise 40 yıl önce yapılmış,şu anda bahçe tarımı ancak bu kanallarla yapılabiliyor.Bunlar kırık dökük.Bu büyük göletler yapılana kadar bari elimizdekini tamir ederek kullanmaya devam edelim yaklaşımıdır.Çünkü şu anda halk sulamada büyük eziyet çekiyor.Yol yapılıyor kırıyoruz,hat geçiyor kırıyoruz.Bunları bir rapor haline getirip maliyetini ve kazancımızı ortaya koyup ilgili kesimlere taşıdık.Geçen haftaki faaliyetimiz buydu.

Mehmet Emin Aslan

Ama raporumuzda da bu anlattıklarıma değindik,görüştüğümüz her yerde de bu temel talebimizin ESKİPAZAR BÜYÜK SULAMASI için ADİLLER ve GÖKSU Göletleri olduğunu anlattık.Yoksa kanallar ve Yazıboy sugucü pompası çalışmalarımız hep kısa vadeli asıl sulamaya geçene kadar halkın sıkıntılarına çare aramaktır.

Mehmet Emin Aslan

İşte böyle bu büyük hedefi görerek heyecanım her geçen gün artıyor ve hedefe ulaşma yolunda umudumuzu hiç yitirmiyoruz,mücadeleye devam ediyoruz.

Mehmet Emin Aslan

Biz bütün çalışmaları kamuoyu ile paylaşıyoruz.Lütfen okuyun inceleyin ve haklarımıza potansiyellerimize daha çok sahip çıkın.Arka planımız olmadan samimice kardeşçe İlçemizin haklarını koruyalım istiyoruz.Sonuçta...Hani bir söz var ya..Ya bir yol bulacağız yada yeni bir yol yapacağız.Bu büyük hedefi hep birlikte kucaklayarak sonuca muhakkak ulaştıracağız ama çağımız hız çağı..dert daha fazla geç kalmayalım..Bir söylediniz bin dinlediniz...iyi çalışmalar....

Recep Yılmaz

Sn başkanım değerli Mehmet EminAslan abim..allah senden razı olsun iyiki seni tanıdım.günümüzde senden daha fazla imkana ve yetkiye sahip olupta senin tirnagin bile olamayacak.adamim diye gezen musvetteler inşallah.senden birazcık feyz alirda eskipazar,imizin hizmet kalkınmasına engel degil.öncülük ederler.sen kervanı yurutmene bak..........:)

Mehmet Emin Aslan

Recep kardeşim iyi duyguların için teşekkür ederim.Allah hepimize gönül gözü açıklığı nasip etsin,ne diyelim...Ancak hiç kuşkum yok ki,Kervanın içinde sizler gibi değerli insanlar oldukça ve arttıkça Eskipazar daha çok kazanacak, daha hız kazanacak.

Ramazan SİNEKOĞLU :

Sularımız boşa akmasın

İdris ACUPINAR:

Gönlümüz hep sizinle... yapacağınız bu çalışmalardan dolayı sizleri, EKODER`i kutluyorum. her şey ESKİPAZARIMIZ için.

Kadir Dönmez

Mehmet bey hayirli isker yaptiginiz icin halkimiz tarafindan surekli takdirle anilmaktasiniz; benimde bu sulama kanallari hakkinda bi ani ve duyarsizliga karsi biseyler yazmak istedim; hep terim Eskipazarin yol yapiminda Kirankoy ve Kapucular koyleri resmen kurban edilmis ancak zamanin koy ve Mahalle Muhtarlari ses cikartmamislardir, soyleki; bundan 5-10 yil once cestepe Mh.sinin yan tarafinfa KAZANCİ SU DEGİRMENİ vardi buraya su Eskipazar yoluna paralel gelirdi, ancak yol genisletme calismalari nedeniyle bu su kanali malasef kapanmis, bu nedenle iki koye ait bahcelerde bulunan yuzlerce meyve agaci kurumus konu hakkinda kimse sikayetci olmamistir, vesile ile su konusunda verilen mucadelenin ne kadar onemli oldugunu hatirlatmak istedim. herkese cok selam

Mehmet Emin Aslan

Kadir kardeşim istasyon mahallesi ve kıranköyün yaşadığı sorunları yakınan bilen birisiniz.Paylaşımınız nedeniyle teşekkürler..Girişimlerimiz olumlu sonuç verecek inancındayım.Kaymakamlık,il Genel Meclisi temsilcilerimiz ve İl Özel İdare Genel Sekreterimiz konuya duyarlı olduklarını gördük.Gerekli paylaşımlarımızı heyet olarak yaptık.Yakında kanalların durumu ve saha gezilerek gerekli girişimler yapılacağı işaretini aldık hepsinede teşekkür ediyorum.Tabii takibini yapmaya hep birlikte devam diyorum

Kadir Dönmez

İnsallah birgun bizim memleketimizede gunes dogacaktir

Recep YILMAZ:

sivil toplumun gücü,ön yargısız birlik ve beraberlik içinde olunduğu zaman aşılmayacak zorluk yoktur.ekoder başkanımız mehmet emin aslan başkanımız olmak üzere projede emeği geçen tüm dostlara şahsım ve derneğimiz adına sonsuz teşekkür eder.çalışmalarında başarılar dilerim.

Orhan DÖNMEZ:

Çok güzel bir proje ile yola çıkmışlar ben kendilerini tebrik ediyorum. Kendi adıma elimden geldiğince de yardımcı olacağım inşallah.

Mehmet Emin Aslan

Orhan bey tesekkur ederiz.El birligi ile ayrim yapmadan herkesle dayanisma icinde Eskipazarimizi hak ettigi yere tasiriz insaallah

Ramazan Sinekoglu Tebrikler ??

Idris Acıpınar

Deresoplan köyü sınırları içinde Gerede çayı üzerinde yapılacak bir Göletin sırt havzasını cazibe ile sulaması mümkün görülmemektedir. Bu bölgeden Suyun sırt havzasına iletilebilmesi için pompaj gerekmekte, bu nedenle 1245 metre yükseklikten Sırt havzasını cazibe ile sulayabilen Adiller Göleti önem kazanmaktadır. ...... Idris Acıpınar alternatif enerji-güneş ve rüzgar enerjisi- kullanılarak bu köylerimize de sulama yapılamaz mı? ekonomikliliği nedir? bu projede hibrit enerji sistemleri kurula bilir düşüncesindeyim.

Mehmet Emin Aslan

Idris bey Eskipazar sulama projemizde Sirt havzamiz elektrik kullanmadan Adiller goletinden cazibe ile sulanabilmektedir.Doga bize her turlu alternatifi sunuyor.

Mehmet Emin Aslan

Sirt havzasi sulandiginda en buyuk tarimsal arazimiz olarak YEM BITKISI uretimi ile BUYUK EKONOMIK POTANSIYEL YARATMAKTADIR.

Mehmet Emin Aslan

Bunlar hayal degil olacak insaallah herkesimin gayreti ile.

Mehmet Emin Aslan

Sirt havzasi sulanmadan Eskipazarda sulu tarima gectik denilemez.Cunku Topraklarimizin buyuk bolumu burada

Ahmet Kilavuz

yapdığın icraatları.türkiyenin üretdiği insanların % 3 ü yapsa mars da süper market açardık.

Mehmet Emin Aslan

Ahmet abi iltifatınız için teşekkür ederim ama Yapmaya çalıştıklarımız gerçek potansiyellerimiz yanında o kadar küçük ki.ortak akıl konusunda Gelecek kuşaklar daha şanslı olsun dilerim..

 

 
 


YukariCik