ekoder.org

RENKLİ BİR BAYRAMI DAHA GERİDE BIRAKTIK (28.06.2017)

 RENKLİ BİR BAYRAMI DAHA GERİDE BIRAKTIK (28.06.2017)
Her zamanki gibi Eskipazar’da renkli geçen  bir Ramazan Bayramını daha geride bıraktık.
 
Süre çok kısa olmasına rağmen gurbette yaşayan hemşehrilerimizin bayrama ilgisi yoğundu.
 
Cuma gününden itibaren Gerede’den sonra adeta “şehir içi trafiği gibi” araç yoğunluğu göze çarptı.Tabii büyük şehirlerde iş aş arayan göçmen Karadeniz insanımızın hasret duygusu,geleneklerine  bağlı yapısı ve şehirden kısa süreli de olsa bir kaçış fırsatı olması  bayramlarımıza ilgiyi her zaman artırıyor,yollar hep kalabalık oluyor.
 
Eskipazar arife günü oldukça hareketli idi.İnsanlarımızın market alış veriş telaşı, mezarlık ziyaretleri,Belediye hoperlöründen okunan bayram mesajları çarşıyı bayramın geldiğinin habercisiydi.
 
Bayram sabahı namazdan sonra İlçe Merkezinde ve köylerimizde  yıllardır bir gelenek olarak sürdürülen “halka şeklinde bayramlaşama” yine Yusuf Bey camii çıkışında yaşadığımız ve özlemini duyduğumuz güzel bir an oldu.
 
Bayramlaşma sonrası hemen evlere dağılmayıp kahvehanede küçük grublar halinde sohbet edip çay içmek ve bayramın ilk anlarını yaşamak da ilçemizin ayrı bir güzelliği oluyor hep.

Bayram süresince İnsanların arasında en çok konuşulan husus, Belediye Başkanının istifası ile boşalan makama yeni Başkan Mustafa YARKAN’ın gelmesi oldu.
 
Bu bayramda farklı olarak  Eskipazar’da gülen yüzlerin çoğalması dikkatlerden kaçmıyordu.Çünkü insanlar farklı bir duruşa,mütavaziliğe ve gülen bir yüze  hasret kaldıklarını belirtiyorlar.Örneğin, Yeni başkanın Sohbetlerde belirtilen ve olumlu görülen  ilk icraatı, Belediyenin her yıl astığı bayram kutlama mesajı  afişlerinde olmuş. Eski başkanın kendi resmini koyarak bireysel kutlaması yerine bu yıl ilk kez resimsiz ve belediye başkanlığı olarak kutlama afişlerinin yer alması Sayın YARKAN’ın  halk tipi mütevazi başkan olacağı konusunda ilk işaret sayılmış ve büyük bir kredi açılmış durumda.

Bu durumun, kalabalık ve heyecan olarak   bayramın birinci günü belediyenin halkla  bayramlaşmasına da  yansıdığı genel görüşler arasında.Belediyenin yolunu unutmuştuk diyen eski belediye başkanları dahil bir çok yeni yüzün belediye bayramlaşmasına katıldığı gözlendi.

Biz de EKODER olarak Sayın Mustafa YARKAN'a  yeni görevinde başarılar diliyoruz.Her zaman olduğu gibi bundan sonra da Eskipazar'ın hayrına olan her konuda emeğimizi esirgemeyeceğimizin bilmesini istiyoruz.

Bayramın ikinci ilgi çeken olayı derneklerimizin etkinlikleri idi.

Büyükyayalar,Yürecik ve Haslı köylerinde derneklerimizin bayramın ikinci günü düzenlediği bayram şenlikleri de ayrıca görülmeye değer emek yoğun organizasyonlar olarak ilgi çekti,takdir topladı.

Güzel bir bayramı daha geride bıraktık.Allah sağlık içinde hepimize tekrarını nasip etsin diyoruz, EKODER olarak halkımıza esenlikler diliyoruz.
 

Mail Gönder


Ad Soyad :  *
Telefon No :  *
Mail Adresi :  *
Konu :
Mesaj :
Dosya Eklentisi :
Güvenlik Kodu :
   
     
      


YukariCik