ekoder.org

“BİRLİKTE DENETLEYECEĞİZ” (01.06.2023)

GEREDE VE ESKİPAZAR HALKI ÇEVRE KATLİAMINA DUR PLATFORMU “BİRLİKTE DENETLEYECEĞİZ”

Bu haber 01 Haziran 2023 - 16:17 'de eklendi ve 1.428 kez görüntülendi.
BRTV HABER
Gerede ve Eskipazar Halkı Çevre Katliamına Dur Platformu Bolu Çevre İl Müdürü Oğuzhan Kurt ve İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci’yi makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşmenin sonucu olarak Ankara’da Bakanlıkta Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan ve Gerede Çayında kirliliğin önlenmesi toplantısının ayrıntıları ve son gelişmeleri değerlendirildi.

“BİRLİKTE DENETLEYECEĞİZ.”

Konu ile ilgili olarak Gerede ve Eskipazar Halkı Platform Başkanı İlhan Armağan ve Gerede ve Eskipazar Halkı Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Aslan tarafından yazılı bir basın açıklaması yayımlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
‘Platformumuzun 2 Nolu Basın Bildirisinde karar içeriğini paylaştığımız üzere, Bakanlıkta yapılan toplantıda bugüne kadar çözüme dönük en somut kararlar alınmış, tedbirler ve uygulayacak kurumlar ile sorumlular belirlenmiş ve işler bir takvime bağlanmıştı.

Yine aynı toplantıda işin gözetim ve denetimi Bolu İl Çevre Müdürlüğüne verilmişti. Bugün verimli geçen ziyaretimizde Çevre İl Müdürlüğümüzün bundan sonra yapılacak işlerin denetiminde üstlendikleri görevin önemine uygun dikkatte ve hassasiyette olduklarını gördük. Hatta alınan kararlar çerçevesinde yapılması gereken işlerin denetim ve gözetim faaliyetlerine Platform olarak bizlerin de katılması kararını aldık.
Önümüzdeki günlerde bizlerin de katılımı ile Gerede OSB ziyaret edilecek, ithal edilen arıtma makina ve techizatları ile yapılan işler ve süreç yerinde görülecektir.

En az bizler kadar kirliliğin önlenmesi için gayret gösterdiğini bugün bir kez daha gösteren Çevre İl Müdürü Sayın Oğuzhan KURT ve Müdür Yardımcısı Sayın Resul Deveci’ye gayretleri için Platform olarak teşekkür ederiz. Sonuç alana kadar Platform olarak sürecin içinde olmaya ve izlemeye devam edeceğiz.’
 
 
 


YukariCik