ekoder.org

BU DEVİRDE ECZACILIK -YORUM

BU DEVİRDE ECZACILIK -YORUM

BU DEVİRDE ECZACILIK-YORUM

“Bu Devirde Eczacılık” Eczacı Sinem hanımın benim bildiğim kadarı ile  ilk kitap denemesi.Kitap,1 Mart 2015 Pazar günü Ankara Congresium Kitap Fuarında imza gününde okurlarının karşısına çıktı.

Değerli kardeşim Sinem hanımın kitabını aldım ve ilk gün okudum.

Kitap “Eczacı” dergisinde yazdığı köşe yazılarından oluşuyor. Son söyleyeceğimi ilk önce söylemem gerekirse kitabı çok beğendim.

İlk etapta ve sadece ismine bakıldığında kitabın hedef kitlesi “eczacılar” gibi algılanmakla birlikte, kitabı okuduğunuzda ; sağlık hizmetlerine her zaman ihtiyaç duyan/duyacak insanlar olarak, hepimizin ilgisini çekebilecek ve yararlanabileceğimiz hususları içinde barındıran bir kitap olduğunu görüyorsunuz.

Kitapta; İyi eczacılık uygulamaları kapsamında hasta eğitimi, ilaç etkileşimleri, ilaç kullanım planı, eczacıyı görünür kılan “farmasötik bakım” kavramı, hasta-ilaç profili gibi hususlara değiniliyor. Eczacının birinci basamak, kolay ulaşılabilir sağlık danışmanı işlevi öne çıkarılıyor.

Sinem hanım, eczacının varlığını ve saygınlığını sürdürebilmesi için “eczacının” değişime ihtiyacı olduğundan söz ediyor. Bunu yaparkende kişisel gelişim eğitimlerinden edindiği değerli bilgileri satır aralarına ustaca serpiştirerek akıcı bir uslup yaratıyor. Ayrıca Hiperlipidemi, Kaliteli Diyabet Hizmeti ,Hiper Tansiyon yönetimi gibi yaygın hastalıklar içinde hastaya ve yakınınına yararlı teknik detaylar bulabiliyorsunuz.

Kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.Eczacınızdan beklentinizin yükseldiğini göreceksiniz.

 Yazarlık konusunda yeni çalışmalarını beklediğimizi ifade ederek,EKODER Yönetim Kurulu adına kendisini tekrar kutluyor,selam ve saygılar sunuyorum.03.03.2015

 
 


YukariCik