ekoder.org

BURUK 19 MAYIS

BURUK 19 MAYIS

19 MAYIS 1919,Türk Milletinin; İşgale,emparyalizme,Milletin tutsak edilmesine,kölelik teklifine ulusal başkaldırı günüdür.

Bu gün bu mücadeleyi canıyla ödeyerek kazanan şehitlerimize,gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu mücadeleyi başlangıç sayıp önce Cumhuriyeti,sonrasında demokrasiyi bu Millete layık gören,devrimleri ile yurttaş kavramını bu Millete hediye eden Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadele arkadaşlarına bugün ne kadar Teşekkür etsek azdır.

Hepsini rahmetle anıyoruz.

Ama böyle bir 19 Mayıs gününde yüreği SOMA nedeniyle buruk olan tüm yurttaşların bugün bir şeylere daha itiraz zamanı gelmiştir bence. Ücreti ve sosyal güvenliği yerlere seren Taşeronluğa, iş güvenliğini maliyet gören , çalışanını sedyeden değersiz hissettiren anlayışa, 4c uygulamasına,yersiz özelleştirmelere,edilgen çalışan örgütlenmelerine, kar hırsıyla dönen gözlere,özlü denetimlerin yetersizliğine,kanunların uygulanamamasına,Millet için siyaseti çıkarcı partizanlığa devşiren tüm anlayışlara ÖZETLE İNSANCA YAŞAMIN TÜM ENGELLERİNE topyekün itirazın zamanı gelmiştir artık.

Bu yitirdiğimiz yüzlerce can bize hiç olmazsa şapkamızı önümüze koydurmalı artık

Bu devleti küllerinden yeniden ayağa kaldıran bu millet, hak ettiği çağdaş uygarlık ve ileri teknoloji hedefine artık daha fazla uzak duramaz,uzak tutulamaz.

BURUK 19 MAYIS HEPİMİZE KUTLU OLSUN.

 
 


YukariCik