ekoder.org

BÜYÜKYAYALAR DERNEĞİ KAHVALTISINDA KÖYÜN SORUNLARI KONUŞULDU..

BÜYÜKYAYALAR DERNEĞİ KAHVALTISINDA KÖYÜN SORUNLARI  KONUŞULDU..

Buyukyayalar Köyü Derneği Başkanı Şaban ÜNAL ve Yönetim Kurulundaki arkadaşları 06.04.2014 Pazar günü Ankara’da köylülerine ve misafirlere Pazar kahvaltısı verdi.Baylı bayanlı güzel bir ortam oluştu.

Büyükyayalar Köyü yeni muhtarı Şevki MERMER’de davete icabet etmiş ve Köyden kalkıp Ankara’ya kadar gelmiş.

Davete icabet ederek şahsım ve EKODER adına eşimle birlikte bizde kahvaltıya katıldık. Kahvaltıda hem kaynaşma ve tanışma hem de köyün çözüm bekleyen sorunları konuşuldu.

Dernek Başkanı Şaban Ünal kahvaltıda yaptığı değerlendirmede,” dernek olarak yeni muhtarımızı ve heyetini seçilmesinden ötürü kutluyoruz,eski muhtarımız Mustafa YENİAYDIN ve heyetine de göstermiş olduğu çaba ve hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz.Yeni dönemde de köyümüzün sorunları ile ilgileneceğiz, Kaymakamımız,İl Genel Meclisi Üyelerimiz Muhtarımız ve diğer teknik destek alacağımız EKODER başta olmak üzere derneklerle birlikte çözümler üretme konusunda çalışacağız.Köyümüzü daha ilerilere götürmek istiyoruz”dedi.

Yeni muhtar Şevki MERMER`de yaptığı açıklamada” Köyün her türlü sorunu ile yakından ilgilenmek ihtiyar heyeti ile birlikte temel görevimiz. Dernek ile de uyum içinde olacağız.Başlangıçta Göksu’ya akan köy kanalizasyonu ile köydeki çöp sorununun çözümünü öncelikli olarak görüyoruz .Diğer bir tereddütümüz ise Eskipazar Belediyesinin Asbestli boruları değiştirme çalışmaları devam ediyor.Acaba borular büyütülerek yani kaynağın başından daha fazla su alınarak bizim içme ve tarımsal kullanma suyu olarak kullandığımız Göksu suyunda bir azalma olacak mı?Tahmin etmiyoruz,hesapları teknik olarak muhakkak yapılmıştır ama Madur olacak mı yız? Belediyenin kaç bin kişiye yetecek derecede su alacak merak ediyoruz.Çalışmalarımızda Kaymakamımız başta olmak üzere herkesin desteğini ve yardımlarını bekliyoruz “dedi.

Güzel bir günde hem kaynaşma hemde sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu bir kahvaltı gerçekleşmiş oldu.

Biz de EKODER olarak her türlü konuda herkesle işbirliği ve yardımlaşma içinde olmaya devam edeceğiz.Yeterki samimiyet ve içtenlikle çalışma azmini görelim.Doğal kaynaklarımızın kirletilmemesi ve gelecek nesillere korunarak aktarılması hususu da özellikle duyarlılığımızın yüksek olduğu bir alan.Muhtarı ve derneği bu açıdan kutluyoruz.Çöp ve göksu ya dökülen kanalizasyon hususunda Havza bazlı olarak konuya eğilmemiz gerektiğini düşünüyoruz.Eskipazar`da bu türlü ortak çalışmalardan kimse rahatsız olmasın,herkes sivil toplum örgütlerinin demokratik yaşam içindeki varlığını doğru okumalı.Sivil toplum, karar mekanizmalarında yer aldığı ve onlarla birlikte olduğu ölçüde demokrasimiz gelişecektir. Bu vesile ile BÜYÜKDER’e kahvaltı için teşekkür ederken Yeni Muhtar ve heyetine de başarılar diliyoruz..

 
 


YukariCik