ekoder.org

EDEBİYATÇI BİR HEMŞEHRİ-İSA KOCAKAPLAN (07.11.2019)

EDEBİYATÇI BİR HEMŞEHRİ-İSA KOCAKAPLAN (07.11.2019)

ÇOK SAYIDA ESERLERİ OLAN EDEBİYATÇI ESKİPAZARLI HEMŞEHRİMİZ İSA KOCAKAPLAN’ı KUTLUYORUZ.

İsa Kocakaplan
1956 yılında Karabük/ Eskipazar’da doğdu.


İlk ve ortaokulu İstanbul'da okudu. İstanbul, Tunceli ve Kırşehir İlköğretmen okullarında sürdürdüğü lise öğrenimini Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulunda tamamladı (1974). 1974-1975 yıllarında Siirt ili Eruh ilçesinde ilkokul öğretmenliği yaptı. 1979'da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ile Çapa Yüksek Öğretmen Okulu Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerini bitirdi. Çeşitli ortaokul ve liselerde Türkçe/Edebiyat öğretmenliği yaptı. 1990 yılında "Yahya Kemal'in Şiirlerinde Edebî Sanatlar" isimli tezi ile İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını bitirdi ve aynı yıl Kültür Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başladı.

İstanbul İl Kültür Müdürlüğünde Müdür Yardımcılığı ve İslam Ansiklopedisi (1997'den sonra Ansiklopediler Yayım Müdürlüğü) Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Şubat 2001-Eylül 2005 tarihleri arasında Türk Edebiyatı dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı.2002 Aralık ayında İl Kültür Müdürlüğü Müdür Yardımcılığı görevinden emekliye ayrıldı. O tarihten itibaren İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Daha çok biyografi, metin incelemesi ve deneme türünde eserler veren İsa Kocakaplan’ın Hareket, Divan, Türk Edebiyatı, Orkun, Türk Dili, Millî Folklor, Berceste, Bizim Külliye, Varlık vb. dergilerde çok sayıda makale, inceleme ve röportajları yayımlandı.

 
Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar
Isa Kocakaplan

9 Kasım Cumartesi
TÜYAP Türk Edebiyatı Vakfı Bölmesi
3. Salon No: 3105 E
Saat: 15.00-17.00
Bu eserlerle ilgilenen dostlarımızı imza gününe bekliyoruz.



YukariCik