ekoder.org

EKODER 2.OLAĞAN GENEL KURULU 25 MAYIS 2014 PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞDİ

EKODER 2.OLAĞAN GENEL KURULU 25 MAYIS 2014 PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞDİ

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ 2.OLAĞAN GENEL KURULU 25 MAYIS 2014 PAZAR GÜNÜ ESKİPAZAR’DA GERÇEKLEŞTİ.

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ (EKODER) 2.Olağan Genel Kurulunu 25 Mayıs 2014 Pazar günü Dolphın Cafe’de gerçekleştirdi.

Divan Başkanlığını Ziraat Odası Başkanı Cemil KAYMAK,Katip Üyelikleri ise Muammer YILMAZ ve Muzaffer GÖÇEN seçildiler.

17 Yönetim,5 Denetim Kurulu için yapılan tek listeli seçim sonucuna göre ,Yönetimde 14 kurucular kurulu üyesi yer alırken yönetimde 3 yeni üye daha yer aldı.

Hasan ÜNVER (Gazeteci-Eskipazar Belediye Meclis Üyesi),

Hüseyin Emre EROL( Veteriner Sağlık Teknisyeni-Teknik Öğretmen) ,

Osman Nuri DURAL(Eskipazar Merkez Muhtarı) EKODER Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen 3 yeni üye oldular.

Bunun yanısıra EKODER Kurucular Kurulu Üyesi olan Hüseyin AKSU( Karabük Emekliler Derneği Y.K.Üyesi ve ORKOOP Temsilcisi)

İsmail GÜVEN (İş Adamı) Yönetim Kuruluna seçilen 2 yeni üye oldular.

EKODER’in 25 Mayıs 2014 Pazar günü gerçekleştirdiği Genel Kurulda,2 yıllık süreçte yapılan çalışmalar slaytlar eşliğinde hazirun ile paylaşıldı.

Dilek ve temenniler bölümünde ise yeni dönemde gündeme gelebilecek projeler tartışıldı. Yeni dönemde çarpıcı gündem maddelerinden birinin “ESKİPAZAR AŞÇILIK’DA MARKA OLMALIDIR ” şeklinde olabileceği gözlendi.

SEÇİLEN YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI

 

YÖNETİM KURULU

1 Mehmet Emin ASLAN

2 Yunus ŞEN

3 Ömer ULUDAĞ

4 İbrahim YAMAN

5 Mintaze YENİAYDIN

6 Firdes DELİKURT

7 Sinem GÜNGÖR

8 Mehmet KARA

9 Kenan ARSLAN

10 İsa GÖKTAŞ

11 Necmettin BAŞKAYA

12 İsmail ALICI

13 İsmail GÜVEN

14 Hüseyin AKSU

15 Hasan ÜNVER

16 Hüseyin Emre EROL

17 Osman Nuri DURAL

 

DENETİM  KURULU

1 Halil ÖZDEMİR

2 Halit KILIÇ

3 Kamil ÜNAL

4 Musa ÖZDEN

5 Ahmet TERZİ

Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan Mehmet Emin ASLAN, Yönetime tekrar seçilmelerinden dolayı Genel Kurula teşekkür etti. Derneğin yürüttüğü çalışmalar ve gelecekte planladıkları projeler hakkında değerlendirmeler yaptı. Eskipazar Adiller-Göksu-Haslı Sulama Göletleri Projesi hakkında son gelişmeler ve Eskipazar için önemini vurguladı.

Yıllar önce 1970-1990 yıllarında yapılmış olan ve Eskipazar-Göksu dereleri boyunca Hamzalardan Karahasanlar köyüne kadar uzanan tarım alanlarını sulayan Eskipazar Sulama Kanallarının Büyükyayalar-Bahçepınar-Yenimahalle ve özellikle İstasyon mahallesinde acil onarım ve yenilemeye ihtiyaç olduğunu,bu kanallarla önemli miktarda tarımsal alanın sulandığını ifade etti.Bu hususta Köy Dernekleri ve Muhtarlarla saha çalışması yaptıklarını ve yapılan çalışmayı rapor haline getirerek Eskipazar İl Genel Meclisi Üyeleri ve Kaymakamlık makamı ile paylaşacaklarını ifade etti.

Sözlerine devam eden Dernek Başkanı Mehmet Emin ASLAN,Turizmde örnek projeler ve uygulamalarla ilgili Nallıhan örneğini uygulayıcılarla konuşulabilecek bir seminer proğramı planladıklarını anlattı .

Yazıboy köyü sugücü pompası hakkında video ve resimlerle bilgi verdikten sonra,Aşçılık mesleğinin Eskipazar için marka bir değer olduğunu ve hak etiği yere taşınması gerektiğini ve bu hususta çabaları olacağından söz etti.

Salma tavukçuluk,manda yetiştiriciliği gibi Eskipazar’da farklı projeler için girişimler olduğunu söyledi.

Ayrıca EKODER  Genel Kuruluna mazereti nedeniyle  katılamayan ,Lokantacı ŞEREF ünvanı ile bilinen merhum Şeref GÜNGÖR 'ün torunu  Alper IŞIK'ın mesajını dernek başkanı Mehmet Emin ASLAN katılımcılara duyurdu.Sayın IŞIK mesajında Eskipazar'lı hemşehrilerimize idari işlerde görev almış olduğu Ulucanlar Göz Hastanesinde İhtiyaçları halinde ve kendisine ulaşılması durumunda destek verebileceğini ifade etti.

Budaklar Köyü Muhtarı Saadettin KAYIMTU; su gücü pompasının budaklar köyüne de kurulması için bir proje yapılması ve kaynak bulunması konusunda destek verilmesini,köy kanalizasyon sisteminin olmadığını dile getirdi, derneğe üye kaydının artırılması üyelerin derneklerde aidat ödeme alışkanlığının olmadığını mali sekretere bu konuda görev düşeceğini, derneklerin birbiri ile olan ilişkilerinin daha da gelişmesini, gezi kahvaltı gibi faaliyetlerin yapılmasını önerdi.

Söz alan Bayram DEMİR; Nallıhan turizmi geliştirme projesinin örnek alınmasının çok uygun olacağını, aşçılık konusunda Mengen ile rekabet edilebileceğini, Osmanlı saray aşçılarının Eskipazar dan çıktığını ifade etti.

Söz alan Ziraat Odası Başkanı Cemil KAYMAK Yenimahalle sulama kanalları hususunda D.S.İ. Bölge Müdürlüğü ile görüştüğünü sulama birliği kurulması durumunda DSİ’nin destek verebileceğini ifade etti.

Söz alan Osman Nuri DURAL saanen keçi ve süt üretimi konusunda Eskipazar da başarı sağlanabileceğini ifade etti.

Söz alan Dernek Başkanı Mehmet Emin ASLAN yöneltilen sorulara ve görüşlere tek tek cevap vererek kapanış konuşmasını yaptı.

Genel Kurula gönderdiği çiçek için Yazıboy Köyü Dernek Başkanı Recep YILMAZ nezdinde tüm yönetime teşekkür etti.Ayrıca kendilerini tekrar seçen Genel Kurula gösterdikleri güven için teşekkürlerini sundu. Toplantı   saat:16.30 da  sona erdi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


YukariCik