ekoder.org

EKODER:SAFRANBOLU SAFRANINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ(28.06.2019)

EKODER:SAFRANBOLU SAFRANINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ(28.06.2019)

Safranbolu'muza ismini veren yöremizin göz bebeği SAFRAN Hakkı'nda yapılan VE ulusal başına düşen tüm yöre halkımızı üzen malum talihsiz açıklama için düzeltici açıklama geldi.

Özellikle Karabük BRTV Televizyonu öncülüğünde başlatılan,Safranbolu Belediyesi ve Karabük Valiliği, STK ve Coğrafi İşaretler konusunda uzman ÖZENER PATENT Huriye ÖZENER hemşehrimizle genişleyen tepki üzerine, SAFRAN ın sahipsiz olmadığı,yöre halkı için bir ürün olmanın ötesinde değer taşıdığı herkesçe anlaşılmıştır.

Unesco Miras Listesi’nde yer alan ve Safranbolu’ya adını veren Safran çiçeği hakkında Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyon Genel Başkanı Halit Özdemir’in yaptığı açıklama ile özür dileyerek hatasını telafi yoluna gitmiştir.

"Bir musibet bir nasihatten iyidir" özdeyişine uygun olarak şimdi SAFRAN üretiminde Karabük TARIM İl Müdürlüğümüzün başlattığı üretimi artırma çabaları tüm kesimlerce desteklenerek bu BAŞAT ürünümüzün iç ve dış pazarda hak ettiği yeri alması için çabalar artırılarak bu bir fırsata dönüştürülmelidir.

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ

Mail Gönder


Ad Soyad :  *
Telefon No :  *
Mail Adresi :  *
Konu :
Mesaj :
Dosya Eklentisi :
Güvenlik Kodu :
   
     
      


YukariCik