ekoder.org

ESKİPAZAR ADLİYESİ KAPATMA KARARINA TEPKİ (15.06.2012)

ESKİPAZAR ADLİYESİ KAPATMA KARARINA TEPKİ (15.06.2012)

ESKİPAZAR  EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ ADLİYE  AÇIKLAMASI

(15.06.2012)

ESKİPAZAR GİBİ BÜYÜK CEZAEVİ BULUNAN İLÇELERDE ADLİYELER KAPATILMAMALI

ESKİPAZAR’DA ADLİYENİN KAPATILMASI KARARINDAN DÖNÜLMELİDİR.

Sivil toplum örgütü olarak BU KARARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ.

AKSİ HALDE;

ESKİPAZAR’DA HAK ARAMA ÇİLESİ BAŞLAYACAK,  CEZAEVİNİN ESKİPAZAR’DA KALMASI  ZORLAŞACAK VE İLÇE EKONOMİSİ  DAHA DA KÜÇÜLECEKTİR.

Adliyenin kapatılmasının artçı depremleri ; Cezaevi-Noter-PTT-İlçe Seçim Kurulu-İcra Memurluğu birimlerinin de kapatılması  ve Zabıt Katipliği-Avukatlık Hizmetlerinin kendiliğinden kapanması ,Karabük’e göçün  çoğalması ve Esnafın tümüyle küçülmesidir.

Tüm bu gelişmelerin yaratacağı  Psikoloji içinde  “KÖY OLUYORUZ” kaygısı belirmekte ve toplumun moral değerleri düşmektedir.

ESKİPAZAR’DA HAK ARAMA ÇİLESİ BAŞLAR..

Eskipazar Adliyesinin Kapatılması ve Karabük Adliyesinden hizmet alınması durumunda en küçük hak arama girişiminde bile Avukatlık hizmetlerine ihtiyaç duyulacaktır.Çünkü hak arayanın kendi işlerini kendisinin takip etmesi ,Karabük Adliyesindeki  yoğun iş nedeni ile  Eskipazar Adliyesindeki gibi kolay  olmayacak,bu da Avukat edinme ihtiyacı nedeni ile hak arama maliyetinin artmasına ve  dolayısı ile    hak aramaktan vazgeçmelere ve hukukun ihmaline neden olacaktır.

CEZAEVİ BULUNAN İLÇELERDE ADLİYELER KAPATILMAMALI

HSYK kararı olarak Ülke çapında bir çok ilçede ,” İş yükünün  az olması  ve 40 km yakınındaki  adliye ile bireştirilmesi ”  krıteri ile Adliye kapatma kararları alındığını biliyoruz.Yani sadece Eskipazar için yaşanan bir olumsuzluk değil. Bundan önce 136 Adliyenin kapatıldığını ve şimdi de 200 Adliyenin söz konusu olduğu basında ifade edilmektedir.

Ancak Eskipazar’da cezaevinin bulunması Adliyenin kapatılmaması için gerekçe olabileceğini düşünüyoruz.

Çünkü; Savcılık makamı  Cezaevleri ile yoğun idari ilişki içindedir.Eskipazar Adliyesinin kapatılması durumunda Savcılık makamının bu işleri Karabük’ten yürütmesi ne ölçüde mümkün olabilecektir. Bu nedenle Eskipazar Yarı Açık Ceza Evi varlığı Adliyenin Kapatılmaması için önemli bir gerekçedir.Bu konu yetkililerce dikkate alınmalı ve önemle İşlenmelidir.

Sayın Mehmet Ali ŞAHİN’in Adalet Bakanlığı döneminde İlçemize kazandırılan Yarıaçık Ceza Evi’nin İlçemize katkısı hepimizin malumudur.Bu esere bugün sahip çıkılacağına gönülden inanıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

 
 
 


YukariCik