ekoder.org

ESKİPAZAR DERNEKLERİ HER ALANDA İMZALARINI ATMAYA DEVAM EDİYOR

ESKİPAZAR DERNEKLERİ HER ALANDA İMZALARINI ATMAYA DEVAM EDİYOR
Ramazan Bayramı nedeniyle İlçemiz çok hareketli günler yaşadı.Tatilin uzun olması ve Derneklerimizin sosyal faaliyetleri İlçemizi renklendirdi.Dernek Yönetimleri kıt olanaklara rağmen gönül ve sevda işi olarak yürüttükleri faaliyetlerinde büyük başarılar kaydediyor.

EKODER olarak hepsini de canı gönülden kutluyoruz

Büyükyayalar Köyü Derneğimiz (BÜYÜK-DER) 06.07.2016 bayramın ikinci günü Köy Camiinde Aziz Şehitlerimiz için mevlid-i Şerif okuttu,yemek verdi.İlçe Müftümüz ve din görevlilerimiz de şehitlerimiz için dualar okudular,destek verdiler.Bu güzel düşünceleri ve faaliyetleri için Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği olarak BÜYÜK-DER Yönetimi ve köy halkına teşekkür ediyoruz.Vatanı için can veren Şehitlerimize Allahtan rahmet,Gazi'lerimize şifa,ailelerine sabırlar diliyoruz.

Yürecik Köyü Derneği 6 Temmuz Bayram'ın ikinci günü köy Yaylası'nda çok emek verilmiş,değerli bir etkinliğe imza attı.Eskipazar dışında yaşayan ve memleket Özlem'ini çeken çoluk çocuk kalabalık ailelerin yoğun katılımını gözlediğimiz etkinlikte Mehteran takımı ve semazenlerin duyguları coşturan gösterileri görülmeye değerdi.Açılış konuşmasında STK ların,her alanda kamu-sivil her kesimden daha çok desteği hak ettiğini ifade eden Dernek Başkan'ı Niyazi AYVAZ ; Yönetimi ve köy halkı ile birlikte Kültürlerin yaşatılması ve kaynaşmanın sağlanması yönüyle önemli bir etkinliği başarı ile tamamladı.Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği olarak misafirperverlikleri ve Etkinliğe verdikleri emekleri nedeniyle dernek yönetimi ve üyeleri ile köy halkına TEŞEKKÜR ediyoruz.

Haslı Köyü Derneği 6 Temmuz Bayram'ın ikinci günü köy Yaylası'nda etkinlik düzenledi.Başkan Hüseyin GÜL ve Yönetimi etkinliğe gelenlerin ulaşımı için yayla yollarını kumlatmış,öğrencilerinden bir müzik grubuna Etkinlikte yer vermiş,yöremiz insanlarına kültürel paylaşım ve birlik beraberlik açısından güzel bir etkinlik hazırlamış.Derneğe,Köy muhtarı İsmet DAĞ ve köy halkına misafirperverlikleri ve emekleri nedeniyle Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği olarakTEŞEKKÜR ederiz.

 

20.Geleneksel Alan Yaylası Şenlikleri bu yıl da büyük emek ve özveri ile İstanbul daki Hamzalar/Kabaarmut Köyü Derneğince gerçekleştirildi.Dernek Başkanı Hilmi Kömü ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşları STK olarak organizasyona büyük emek ve zaman harcıyorlar.Ertuğrul Yazıcı'da geçen yıl yayla ağası seçilerek organizasyona katkı sağlayanlar arasında. Dernek Yönetiminin gerek İstanbul Büyükşehir ve gerekse Kağıthane Belediyesinden sağladıkları destek sadece alan yaylası şenliğinde değil İlçenin diğer hizmet alanlarında da görülüyor ve İlçemiz halkından takdir topluyor..Bugüne değin benim gözüme çarpanlar Eskipazar Beledisiyesine otobüs, cenaze aracı ile Yusuf bey camii avlusuna çadır gölgelik gibi katkılar oldu.Eminim benim burada yazmadığım başkaca katkılar da olmuştur,çünkü bu hususta mütevazi bir tutum görüyoruz.

Ne güzel ..arkadaşlarımız ,İstanbul'dan doğduğu şehre dernek aracılığı ile katkı sunuyor.

İnceboğaz/Tetikler Köy Derneği Başkanı Davut SANUÇ ve arkadaşları da  özveriyle hazırlanmış geniş katılımın sağlandığı bir şenliği başarı ile tamamladılar.

BRAVO DERNEKLERE...MARİFET İLTİFATA TABİDİR..

Büyükyayalar-Yürecik-Haslı-İnceboğaz/Tetikler-Kabaarmut-Hamzalar Köyü Dernekleri  bu bayram etkinlikleri ile göz doldurdular.

Eğid-Der yeni kuruldu ama sosyal bir yaraya parmak basmaya başladı,hasta ve yaşlılara destek oluyor,biz başarılı buluyoruz.Bayramda da kendilerini EKODER olarak ziyaret ettik.

Şu artık görülüyor ki,Eskipazar'da STK lar her geçen yıl zenginleşen organizasyon ve projelere imza atıyor, takdir topluyor.

STK lar, Eskipazar'da yetkililerden daha samimi ve sıcak desteği hak ettiklerini gösteriyorlar.Hal böyle iken Örneğin STK ların Belediye hoparlöründen yaptırdığı duyuru ve paylaşımlardan Eskipazar Belediyesince ücret alınması pek anlaşılamıyor.Şu bilinmeli ki STK lar da bir nevi kamu hizmeti gören ve ticari anlayışı olmayan, katılımcı demokrasinin 3.Sektör olarak önemli bir ayağıdır.Belediye Meclisinde bu konuda olumlu bir karar alınmasını STK lar olarak bekliyoruz.

Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği olarak tüm STK ları çalışmalarından ötürü kutluyor,başarılarının devamını diliyor, topluma hizmetlerinden ötürü TEŞEKKÜR ediyoruz...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mail Gönder


Ad Soyad :  *
Telefon No :  *
Mail Adresi :  *
Konu :
Mesaj :
Dosya Eklentisi :
Güvenlik Kodu :
   
     
      


YukariCik