ekoder.org

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ 4.OLAĞAN GENEL KURULU HAFTA SONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ 4.OLAĞAN GENEL KURULU HAFTA SONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
EKODER  4.OLAĞAN GENEL KURULU 27.05.2018 PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ.
 
DERNEK BAŞKANI MEHMET EMİN ASLAN
 
“EKODER OLARAK;  GÜCÜMÜZÜN VE AKLIMIZIN YETTİĞİ HER ALANDA SORUNLARIN ORTAYA KONMASI,ÇÖZÜM YOLLARININ OLUŞTURULMASI VE  ESKİPAZARIN SOSYO-EKONOMİK  KALKINMASI  İÇİN EMEĞİMİZİ ESİRGEMEDEN HER KESİMLE İŞBİRLİĞİ HALİNDE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ.”
 
Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği 4.Olağan Genel Kurulu 27.05.2018 Pazar günü saat 14.30 da Şen Pasajı Dolphin Cafe’de  gerçekleştirildi.
 
Genel Kurul açılışı dernek başkanı Mehmet Emin ASLAN tarafından gerçekleştirildi.Divan heyeti seçimine geçildi.
 
Divan Başkanlığına Muzaffer KAYIMTU , Divan Sekreterliğine de Muzaffer GÖCEN ve Halil ÖZDEMİR seçildiler.
 
Divanın,hazirunu  istiklal marşı ve saygı duruşuna davetinin  ardından gündem maddelerine geçildi.
 
Dernek Başkanı Mehmet Emin ASLAN faaliyetleri ile ilgili olarak projeksiyon sunusu eşliğinde yaptığı  konuşmada şu ifadelerde bulundu.
 
”Pazar günü evlerinden kalkıp Genel Kurula gelen değerli katılımcılara ve misafirlere öncelikle teşekkür ederim.
 
Ayrıca, 3.dönemde derneğimizin Yönetim ve İcra Kurulunda yer alan Hasan ÜNVER,Hüseyin AKSU,Halil ÖZDEMİR,Muzaffer KAYIMTU,Uğur KAYABAŞI arkadaşlarımıza gayretli çalışmaları için teşekkür ediyorum.
 
Yine Onursal Başkanımız Sayın Prof Dr Hasan ÇELİK hocamıza dernek faaliyetlerimize verdiği destek için teşekkür ediyorum.Kıbrıs’ta bulunması nedeniyle aramızda bulunamadığından  tüm hemşehrilerimize selam söyledi.Bunu iletmek istiyorum.
 
Bugün Derneğimizin 4.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiriyoruz.
 
Derneğimizin 2012 yılında kuruluşundan bu yana geçen 6 yılına baktığımızda hedeflerimize ulaşma yolunda bayağı yol kat ettiğimizi görüyoruz.
 
Bildiğiniz gibi derneğimizin ekonomik ve sosyal alanda potansiyelleri harekete geçirmek istediği (4T) hedefi ,Sosyal alanda da (MESK) hedefleri var.
 
Bunlar ekonomide Tarım-Turizm-Ticaret-Tanıtım (4T) ve Sosyal Alanda -Meslek edindirme-Eğitim-Sağlık-Kültür (MESK) olarak bu konulara tüzüğümüzde yer verdik.
 
Tarımda hedefimiz Adiller-Yazıboy-Haslı/ova) göletleri yapılarak Eskipazarın tüm arazilerinin 3 Noktadan sulanabilmesiydi.Aradan geçen 6 yılın sonunda göletler ihale edildi ve Haslı/Ova Gölet inşaatı başladı,Adiller-Yazıboy etüd projeleri çalışmaları devem ediyor,
bunların  da bayramdan sonra tamamlanmasını beklemekteyiz.
 
Ayrıca Sofular Köyü Hayvan İçme Suyu Göleti için de muhtar Sayın Akif YENİAYDIN ile istişareli yürüttüğümüz çabaların sonunda bu gölet için de DSİ den planlama çalışmaları ihale edilerek işler başlatıldı.
 
Göletlerin ilerlemesi konusunda DSİ Kastamonu 23.Bölge Müdürlüğünün teknik ve idari ekibinin gayretleri nedeniyle,tüm personeli temsilen   Bölge Müdürü Sayın Sait UMUCU’ya Kastamonu’dan ayrılırken  Teşekkür Plaketi verdik.
 
Eskipazar içme suyu olarak  Keçeli Pınar suyuna kavuşabilmesi için,gerekli olan  çalışmalar öneri olarak  Belediye Başkanı Sayın Mustafa YARKAN’A rapor halinde  sunulmuş ve ortak akıl yoluyla bu konuda hukuki süreç Belediyemizce başlatılmıştır.Sayın başkanın yerel  STK ile istişareye açık tutum sergilemesi Eskipazar’ın epeydir özlediği bir davranış olarak olumlu bulduğumuzu ifade etmek isterim.
 
Devlet hastanemizin statüsü küçültülerek 2009 dan beri Entegre(3) olması uzmanlık hizmetlerini ve bir ilaç raporu yazdırmayı bile olumsuz etkilemiştir. Derneğimiz bu hususta da Sağlık Raporu hazırlayarak,  Devlet Hastanesi statümüzün geri verilmesi,bu mümkün olmuyorsa Entegre(1) olması için yetkililer nezdinde girişimler yapmıştır. Karabük Milletvekilimiz Sayın Burhanetin UYSAL’ın girişimi ile  entegre2 olarak bir olumlu gelişme sağlanmış,ancak istediğimiz ve hak ettiğimiz sonuç elde edilinceye kadar işin takibini sürdüreceğimizi belirtmek isteriz.
 
Orman Köylerimizin cep telefonu çekme sorunu yaşanmaktadır.Adiller Köyünden dernek üyemiz Hasan YURTAŞ’ın derneğimize müracaatı ile  “Evrensel Hizmet Fonu” üzerinden Haberleşme Bakanlığı ilgili Daire Başkanlığına 2014 ve 2016 yıllarında gerçekleştirdiğiiz başvuru ve takip ile olumlu sonuçlanmış ve baz istasyonu Adiller den başlamak üzere 2018 Nisan ayı itibarı ile  köylere dikilmeye başlamıştır.
 
Büyükyayalar-Kıranköy hattındaki kent bahçeleri niteliğindeki bahçelerimizin kırılan bozulan sulama kanalları sisteminin iyileştirilmesi için arazi gezisi yapılarak sorun ayrıntılı olarak rapor edilmiş fizibilitesi çıkarılmış ve İl Genel Meclisi Üyelerimize-Kaymakamlık Makamına-Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterine ulaştırılmıştır.Sahada teknik ayrıntı çalışmaları İl Özel İdare Sulama Şubesi Mühendislerince yapılarak kısmi iyileştirilmeler yapılmıştır.Ancak özellikle İstasyon-Kıranköy hattında kuruyan ağaçlar ve bahçeler için hazırladığımız kapalı basınçlı su sistemleri projsi için 250 bin TL gibi  küçük miktar ödenek henüz çıkmayı beklemektedir.İşin takibini sürdürüyoruz.
 
Çalışmalarımızdan bir özet olarak sunduğum faaliyetlerimiz bundan sonra da Eskipazar için devam edecektir.
.
4.Dönemde  aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla daha  da güçlenmiş olarak  sosyal ve ekonomik alanda,aklımızdaki yeni projelerle yeni  hedeflere ilerleme çabalarımız sürdüreceğiz.Gücümüzün ve aklımızın yettiği her alanda işbirliği içinde memleketimizin kalkınması için dernek olarak çalışmalarımız devam edecek.”dedi.
 
Hesapların ibrası ve yeni tahmini bütçenin okunması ve kabulünün  ardından Yönetim ve denetim kurulları seçimi gerçekleştirildi.
 
Dilek ve temenniler bölümünde de karşılıklı görüş alış verişleri  gerçekleştirilerek saat 16.30 da Genel Kurul çalışması tamamladı.
 
 
 
 
 
 
 

Mail Gönder


Ad Soyad :  *
Telefon No :  *
Mail Adresi :  *
Konu :
Mesaj :
Dosya Eklentisi :
Güvenlik Kodu :
   
     
      


YukariCik