ekoder.org

ESKİPAZAR‘A SON 10 YILDA 14.KAYMAKAM ATANDI..ARTIK ATAMALARI UZUN SÜRELİ İSTİYORUZ.

Eskipazar Kaymakamlığı görevini  3 ay 10 gün süreyle vekaleten yürüten Sayın Hülya YAVUZ’un  17.06.2016 günü görevinden ayrılması ile  Eskipazar Kaymakamlığı görevine Sayın Murat IRGATOĞU asaleten atandı.

Son dönemlerde Eskipazar Kaymakamlığı görevine vekaleten ve kısa süreli atamaların yapılmış olması dikkatlerden kaçmıyor.
 Son 15 ayda 4.Kaymakamı ile tanışan Eskipazar halkı;   bir yandan arka arkaya 3 kaymakamın da kısa süreli ve vekaleten atanmış olmasına karşı serzenişte bulunurken,bir yandan da, genç kuşak Kaymakamlarımızın  idealist tavırları ve yüksek performansları karşısında  “keşke daha uzun süre kalabilselerdi” dileklerini dile getiriyorlar.

Eskipazar gibi sosyal ve ekonomik kalkınma ihtiyacı içinde olan yerleşim birimlerimizde Kaymakamlık makamının  yönlendirici,itici ve kolaylaştırıcı rolünün önemi hepimizin malumudur.
Bu itibarla başlatılan hizmetlerin ve projelerin derinleşmesi ve sonuç alınabilmesi açısından Kaymakamlık makamında görev sürelerinin uzun olmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği olarak yaptığımız araştırmaya göre son 10 yıl içinde Safranbolu’da 3 ,Yenice’de 6 ,Eflani’de 9 ,Ovacık’ta 12 Kaymakam görev yaparken Eskipazar’da 14 Kaymakam görev yaptı.

Yine Eskipazar’a  ilk  60 yıl içinde sadece 10 vekil Kaymakam atanırken son 10 yıl içinde  atanan Kaymakamların 8 ‘i vekalet.
Eskipazar’a kısa süreli Kaymakam atamaları konusunda haksızlık yapıldığını düşünüyor, bundan sonrası için asaleten ve daha uzun süreli Kaymakam  atanması  talebimizi yetkililerin dikkatine sunuyoruz.

Sayın IRGATOĞLU'nun Özgeçmişinden gördüğümüz kadarı ile sosyal ve ekonomik konulara duyarlı olacağını tahmin ediyoruz.
Sayın Murat IRGATOĞLU’na  uzun  kalması  temennisi ile  başarılar diliyor ve HOŞ GELDİNİZ diyoruz.21.06.2016

Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği
Y.K.a.
 


YukariCik