ekoder.org

GENÇLERİMİZE YILLARCA İŞ,AŞ SAĞLAYAN BİR DUAYENİMİZİ KAYBETTİK (14.04.2022)

ACI HABER
İbrahim DENİZER (1933)
Eskipazar’ın efsane ismi
Gelik Restourantların Sahibi
İbrahim DENİZER’i Edremit’de maalesef bugün kaybettik.
Hepimiz çok üzgünüz.
İbrahim abi, Anadolu’nun kırsal,küçük bir İlçesi olan Eskipazardan taşı toprağı altın İstanbul’a iş kurmak üzere göçen ve başarıyı yakalayan medeni cesareti ve ticari zekası yüksek biriydi.
Onu Aziz hatırasına ve memleket insanına sağladığı katkıya binaen, ahde vefa ve bir veda için ,özellikle yakınen tanımayan gençlere tanıtmak isterim.
Eskipazar’da Söğütlüçeşme benzin istasyonu lokanta işletmeciliğinden, 400 çalışanı ve 5 Şubesi olan meşhur GELİK RESTOURANTLAR zincirini kuran bir yol hikayesi bu.
Bu yolculuğun ilk başına şahitlik edenlerden biriyim bende.
Sene 1969
İbrahim abi gibi tesadüfen babam İbrahim ASLAN’da aynı tarihte İstanbul’a taşınıp iş kurma kararlılığında.
İstanbul’a taşınıyoruz. Ist Bahçelievler ÇALIŞLAR mahallesinde evlerimiz karşılıklı apartman dairesi. Apartmanın konforunu ilk orada görüyorum.Hatta karşıda lüks bir dükkanda ilk televizyonu da.
PEREJA İlkokuluna Zeki,Berat,Ben ve Kızkardeşim Ayfer’i kayıt yaptırıyorlar. Zekiyle ben 4. Sınıf,Beratla Ayfer 1.sınıf.
İbrahim abi önce Aksaray’da demir tüccarlığı yapmaya başlıyor,Karabük’ün demirlerini satıyor ama gözü kulağı babadan mesleği Aşçılık ve lokantacılık üzerinde.
Babam Aksaray-Bakırköy dolmuş hattı ile Hayri babayla Bahçelide ÖMÜR Restourant arkasında bakkal dükkanı açtılar.
İbrahim abi aradığı asıl işi Ataköy sahilde 1972 yılında yakaladı.Ortağı Ömer Doruk’a ait eski bir köşkü Restourant’a çevirerek büyük adımını attı.
Köşkü,restouranta çevirirken her ince detayını bizzat kendisi planladı,nefaseti yüksek bir et lokantası tesis etti.
Eskipazarın küçük salaş lokantalarından aldığı o saray aşçılığı imbiğinden süzülmüş hüneri İstanbulluya taşıdı.Sonuçta 400 çalışanı,5 Şubesi olan günde 300 koyunun işlendiği devasa bir Restourant zincirine imzasını attı.
İbrahim abi bizim ilk girişimci cesareti olan ve başarısıyla sadece gururlanmakta kalmayıp köyden bir çok gencimizi İstanbul’a GELİK RESTOURANT’a taşıyarak iş,AŞ,ev Sahibi yapan,
Bu hayrı ve milliyetçi tavrı ile de belkide hemşehrisine en çok yararlı olan güzel bir insandı.
Yıllarca her hayır işinde memleketten gidip kapısı çalınan ilk akla gelendi. Hep de gidenler olumlu yanıt aldılar.
Genellikle Bağcılar semtinde ikamet kurmuş bir çok gencimiz onun sayesinde kabuğunu kırıp İstanbul’da yeni bir hayat kurmuştur ki,İlk dışarı göçün başlangıcıdr bu. Onın için hiç kimse olmasa bile onların hayır duaları eminim en büyük manevi zenginliği olarak öbür tarafta onun şahitliğini yapacaktır.
Sosyal kişiliği,toplumcu yapısı onu hep dernek,vakıf işlerinin de içine çekti ya da ister istemez çekildi.İSTESDER Derneğimizin onursal Başkanı idi.
Merhum Nevzat AYAZ, merhum İsmail Hakkı KARADAYI Paşa ve dayım Hüseyin ATSAN ile yine memleket ve Çankırı temelli dostlukları hep devam etti.
Onu bugün,1 ay süren hastane yatışından sonra dinlenmeye çekildiği Edremit’teki yazlığında maalesef kaybettik.
16.04.2022 Cumartesi günü öğle namazına müteakip İstanbul’da Ataköy Ömer Doruk camiinde eminim ona yakışır bir ebediyete uğurlama töreni ile toprağa verilecek.
İşte, gök kubbede bir hoş sada bırakmaksa hayat,İbrahim abi bıraktı gidiyor. Ne mutlu ona.
Türkan ablaya,Berat’a, Zekiye ve tüm sevenleri ile tüm Eskipazarlılara başsağlığı ve sabırlar diliyorum.
Mekanın cennet olsun,nurlar içinde uyu İbrahim abi.

Mehmet Emin ASLAN
EKODER Bşk.
NOT: Şimdi oğlu Berat DENİZER ile görüştüm, dualarını esirgemeyen tüm siz hemşehrilerine taziyeleriniz için teşekkürlerini iletti.Selam söyledi.
Bir 1 kişi görseli olabilir
 
 
 
 
 
 


YukariCik