ekoder.org

GÖLETLER AÇIKLAMAMIZ(04.09.2020)

GÖLETLER AÇIKLAMAMIZ(04.09.2020)
ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ GÖLETLER AÇIKLAMASI (04.09.2020)

KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN CUMHUR ÜNAL’IN ,PLANLAMA İHALESİ 2011 VE İNŞAAT İHALESİ  2016 YILINDA YAPILAN  ESKİPAZAR HASLI/OVA  SULAMA GÖLETİ İNŞAAT SAHASINA  ZİYARETİ  ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİMİZDE BÜYÜK MEMNUNİYET YARATTI.

Karabük Milletvekili Sayın Cumhur ÜNAL, Gölet  inşaatını üstlenen  Sistem Mühendislik Firması çalışmalarını yerinde izlemek üzere,  Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Sayın Ali ÜNAL ve İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Sunay YAKA ile birlikte Gölet İnşaat sahamızı ziyeret etmesi  vatandaşlarımızda ve Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneğimizde büyük bir menuniyetle karşılanmıştır.

Vekilimize,bu ziyareti sağlayan Ali ÜNAL ve Sunay YAKA beylere teşekkür ediyoruz.

Bilindiği üzere,Eskipazar'ın kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz, kamuoyu ile sık sık paylaştığımız  Eskipazar Sulama Göletleri Projesi, Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneğimizin aslında kuruluş nedenlerinden biri olarak bizim için çok değerlidir.

Proje, Kastamonu DSİ 23.Bölge Müdürlüğü nezdinde derneğimizce 9 yıldır takip edilmekte,işbirliği geliştirilmekte ve gündemde tutulmaktadır.

Projede ihale süreçlerini tamamlamış ve ilerliyor olmakla birlikte gecikmeler yaşandığı da bir gerçektir.

Bu nedenle Sayın Vekilimizin Proje İnşaat sahasını ziyaretini yakından takip ettiğimizi ve bu gelişmeden büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isteriz.

Bu ziyaret nedeniyle, Eskipazar Sulama Göletleri Projesinin geldiği mevcut son durum hakkında, kamuoyunu ve Sayın Vekilimizi bilgilendirmenin de yararlı olacağı düşüncesindeyiz.

Sulama Projelerimiz 3 önemli alanda ilerlemektedir.

Bunlar;Adiller-Yazıboy ve Haslı/Ova Göletleridir.

Eskipazar’ın 85 bin dekar sulanabilecek  tarım arazisi ve Eskipazar Yazıboy(Göksu) ve Haslı-Ova çayları olmak üzere güçlü  su kaynakları mevcuttur.Bu husus derneğimizce çalışılmış ve Fizibilite Raporu 2011 yılında hazırlanarak  Göletler talebimiz yetkililere iletilmiştir.

Eskipazar'ın sosyo-ekonomik durumu ile toprak-su kaynakları  bakımından potansiyeli ortaya konmuş,talebimiz  proje halinde sunulmuş ve halen takibi sürdürülmektedir.

Projelerde gelinen son aşama aşağıdaki resim formatındaki  tabloda sunulmaktadır.

Söz konusu çalışmalar Kastamonu DSİ 23.Bölge Müdürlüğü teknik ve idari kadrolarınca gayretle yürütülmektedir.

Projelerin gündeme geldiği 9 yıl içinde tayinler sonucu 4 Bölge Müdürümüz süreçte görev almış,her biri  teknik ekibi ile birlikte sürece katkılarını sunmuşlardır.

Halen en son göreve atanmış olan Sayın İbrahim YAROĞLU beye pandemi nedeniyle henüz ilk ziyeretimiz gerçekleştiremedik ancak   başarılı çalışmalarını izlemekteyiz.Emeği geçen tüm Müdürlerimize ve teknik ekibe teşekkür ediyoruz.

Sayın Vekilimize ekteki tabloyu sunarak Sulama Göletleri işimizin ödenek ve daha çok siyasi takip beklediğini bu vesile ile hatırlatmış olalım.

Çünkü Haslı ile aynı tarihte ihalesi yapılan ve  inşaatı tamamlanan sulamaya geçen başka ilçe göletlerimizin de olduğu gerçeğinden hareketle Eskipazar Göletlerinin 9 yıla uzayan çalışmalarının artık tamamlanması gerektiğini ifade ediyoruz.

Haslı’da Toplam ihtiyaç duyulan giderler için birinci yıl yüzde 10 ödenek alınırken, ikinci yıl hiç ödenek alınamadığından şantiye açılamamıştır. 2020 yılında gelen ödenek ile işin ancak toplamda yüzde elli seviyesine çıkacağını tahmin ediyoruz.

Bu husus 30 Kasım 2019 günü Eskipazar’da gerçekleşen ve Sayın Vekilimizin mazereti nedeniyle katılamadığı  “Eskipazar’ın Geleceği Paneli” Sonuç Bildirgesinde paylaşılmıştır.

20 Maddelik Panel Sonuç Bildirgesi (1.Maddesi)
1. “Adiller Göleti ve Yazıboy Göleti Planlama Raporu Hazırlama İşi”nin ihalesi 4 yıl, “Haslı Göleti ve Ova Göleti ile Hanköy Regülatörü Yapım İşi” ihalesi” 3 yıl önce DSİ Kastamonu 23.Bölge Müdürlüğünce yapılmıştır.Projelerin hızla tamamlanabilmesi için, DSİ Kastamonu Bölge Müdürlüğü-DSİ Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde yakın takibe alınması.

Tüm bu nedenlerle Sayın Vekilin gölet sahalarımızı ziyaretini memnuniyetle karşılıyor,işlerin hızlanmasına katkı sağlamasını  dileyerek  teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

ESKİPAZAR EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ.
 
 


YukariCik