ekoder.org

Huriye KAYABAŞI ÖZENER

Huriye KAYABAŞI ÖZENER
MARKA&PATENT,GELENEKSEL ÜRÜNLER VE COĞRAFİ İŞARETLER KONUSUNDA  BİZLERİ GURURLANDIRAN,ÜLKEMİZE KAZANDIRAN  BAŞARILI  ESKİPAZAR’LI BİR HEMŞEHRİMİZ VAR. (02.10.2019)
Huriye KAYABAŞI ÖZENER
Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER) Başkanı
(ÖZENER Marka & Patent Danışman Ofisi-info@ozenerpatent.com.tr)
 
Marka,Patent,Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler konularının giderek hayatımızın her alanına girdiği,günümüz dünyasında sosyal ve ekonomik hayatımızın vazgeçilmez unsurları olduğu bir gerçek.
Dünya ölçeğinde ün kazanmış bir Markanın yarattığı ekonomik büyüklük bazen bir ülkenin toplam hasılası ile yarışabildiği halde hepimizin bildiği gibi bir  ürüne marka değer katma  konusunda ülke olarak hiç de iyi yerlerde değiliz.
 
Dünyada 1800 lü yıllarda başlayan Sanayi Devrimi kadar eski olan Fikri Haklar Sistemi ve Sanayi Haklar Sistemi 250 yıldır gelişme sürecinde iken bizde farkında olmaya henüz  başladığımız halen emekleyen bakir alanlar değil mi?
 
Düşünelim; Buluşlar, Ticaret ve Hizmet Markaları, Endüstriyel Tasarımlar, Coğrafi İşaretler, Haksız Rekabet, Ticaret Unvanları ve İşletme Adları, Yeni Bitki Çeşitleri, Ticaret Sırları, Teknik Özelliği Olan Bilgisayar Yazılımları, Biyoteknolojik Buluşlar, İnternet Alan Adları, vb. günümüzün Sınaî Haklar Sistemi ülkemizde ne zamandır revaçta.
İşte bu alanda farkındalık yaratmaya çalışan yetişmiş insanlarımızın ülkemiz adına iyi iş yaptığına inanıyorum.
Huriye hanım da bunlardan biri.
 
Huriye hanım Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlere marka ve patent konularında  ön araştırma, tescil ,tescil sonrası takip ve hukuksal işlemler için hizmet sunuyor,Fikri Haklar, Haksız Rekabet ve Markalaşma süreci ve takibi konularında ÖZENER Marka & Patent Danışman Ofisi olarak şirketlerin yanında oluyor.
 
Huriye Hanımın bir diğer yönü de belki de ülkesine sağladığı katkıdan duyduğu heyecanla onu çalışmalarında yorulmaz kılan Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler ki,bu alanda profesyonel olmasına rağmen Amatör ruhla çalışıyor.İl den İl’e,yöreden yöreye durmaksızın koşuyor,farkındalık yaratmaya çalışıyor,konferansa katılıyor,kırsala ve kadına katkı sunmaya çalışıyor.
 
 Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretin, kırsala ve kadına dokunuşunun farkında.
Onların yaşamına dokunabilecek  bir farkındalık yaratmak için yüreğinde kabaran heyecanın samimiyeti ,onu dinlerken sizi de içine çekiyor.
 
İşte bu heyecanın onu götürdüğü yer Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER) olmuş.Şimdi bu dernek üzerinden çabasını sürdürüyor.
Yanında, Kırsal kalkınmaya kendini adamış bir diğer isim Prof Dr Bülent GÜLÇUBUK var.
Kadın emeği,kırsal kalkınma ve örgütlenme konularındaki duyarlılığı onu GÜCİSTER içinde görmemizi sağlıyor.
 
Bülent hocam benim de Ankara Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisinden Yüksek Lisans Danışman hocam.Onun kırsal aşkı ve vizyonu öğrencilerine muhakkak geçer.Yoksa öğrencilerin sınıfı zor geçeceği Tarım Ekonomisi koridorlarında sıkça dile getirilen hususlardandır.
 
Bu ekibin içinde eşim Ziraat Mühendisi Selma YILDIRIM ASLAN hanımın da yer alması fikri doğrusu benim de heyecan duyduğum bir husus.Kendisi geleneksel üretim ve atadan kalma tohumlar,ürünler ve gıda konusunda duyarlı ve  bu çalışmalara  katkı sağlayabilecek birikime sahip.
 
Yolları açık olsun.
 
Yarın Silifke’de yeni bir çalışmaları var. Coğrafi İşaret alan SİLİFKE ÇİLEĞİNİN Tescil Belgesi Silifke Ticaret Odasına teslim etmek ve II.Liderllik Akademisine panelist olarak katılmak.
 
Silifke Ticaret ve Sanayi Odasınca 3-5 Ekim Tarihlerinde düzenlenen II.Liderlik Akademisi Etkinliğine Huriye Kayabaşı ÖZENER hanım  çağrılı konuşmacı olarak katılacak ve danışman hocam Prof Dr Bülent GÜLÇUBUK ile Coğrafi İşaretler Tarım ve Kırsalın Lideri olabilir mi? Sorusuna yanıt arayacak.
Etkinlik; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Mersin Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Toros Üniversitesi, 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ile işbirliği içinde gerçekleşiyor. (http://www.sitsoakademi.com/)
 
Başarılar diliyorum.02.10.2019
Mehmet Emin ASLAN (Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği Başkan-www.ekoder.org)
 
 
 
 


YukariCik