ekoder.org

KARABÜK 77 YAŞINDA .

KARABÜK 77 YAŞINDA .

KARABÜK 77.YAŞINDA..3 NİSAN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN..

Başlangıçta 13 haneli bir köy olan Karabük adeta genç Cumhuriyet ile birlikte kalkınma hamlesinin başlatıldığı önemli bir adres oldu. Genç Cumhuriyetin yaşamımıza getirdiği yenilikler adeta Karabük içinde yeni fırsatların ve kalkınma hamlesinin başlangıcı oldu.

Mustafa Kemal ATAÜRK’ün ortaya koyduğu “Milli sanayii Oluşturma Ülküsü” KARABÜK için yepyeni ufuklar açtı. Daha önce 13 haneli bir köy altı yerleşimi olan KARABÜK’de 3 Nisan 1937 tarihinde Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temeli atıldı.

Bugün Karabük’ümüzde ne varsa, mayası bu temelin altındadır.

GELİŞMELER BAŞLIYOR.

25 Haziran 1939`da belediye teşkilatı kuruldu, 1941 yılında Safranbolu ilçesine bağlı bucak oldu 3 Mart 1953’te Zonguldak iline bağlı bir ilçe haline geldi.

6 Haziran 1995 tarihinde Türkiye`nin 78. ili oldu.

Dünya ekonomi politikalarının bir iz düşümü Karabük’de yaşandı diyebiliriz. 1970 li yılların sonuna kadar refah toplumu,yüksek işçi ücretleri ve Karabük ve çevresinde büyüyen ekonomi. 1989 büyük grev,1995 özelleştirme sonrası sıkıntılı yıllar ve büyük emeklerle tekrar ekonomiye dönen Karabük Demir Çelik Fabrikası ve bu gün medar-ı iftiharımız dev bir sanayii…

Yeni yatırımlar ve teknolojik gelişmeler ile fabrika kuran fabrika özelliğinin yanına artık raylı sistemler için de , Üniversite-Sanayii işbirliği için de güzel bir örnek ,güzel bir adrestir KARABÜK...Hele hele Filyos Projesinin yarattığı umutlar ışığında..

Şimdi Ekonomiyi çeşitlendirme ve biraz da İlçelerimizin  Turizm potansiyelini harekete geçirme ve bu alanda bölgesel işbirliği projeleri yapma zamanı değil mi? İçimizde Safranbolu gibi özel bir çekim merkezi,çok yakınımızda Amasra güzellikleri varken…

Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği ,Karabük’ümüzün 77.kuruluş yıl dönümünde yeni ufuklara yelken şişirecek rüzgarlarımızın daha bol esmesini diler,bu yolda çaba sarf eden herkese ve her kesime kolaylıklar diler..

Mehmet Emin ASLAN

EKODER Y.K Bşk.

www.ekoder.org

KUTLAMA PROĞRAMI

Tören Programı

3 NİSAN

10. 30- Atatürk Anıtı Çelenk Sunum Töreni

11.00 – Grup Gecedem Konseri

11.30- SOLOTÜRK F-16 Gösteri Ekibi Uçuş Gösterisi

14.00- “Karabük ve Kentleşme” Konulu Konferans- Karabük Üniversitesi Mustafa Yanık Şiir Yarışması Ödül Töreni

4 NİSAN

Mevlüt- Yenişehir Cami- Cuma Namazı öncesi

 
 
 


YukariCik