ekoder.org

KARABÜK‘TE NİTELİKLİ LİSE SAYISI DÖRDE YÜKSELTİLDİ.DEMİR ÇELİK LİSESİ YİNE YOK!!!

KARABÜK‘TE NİTELİKLİ LİSE SAYISI DÖRDE YÜKSELTİLDİ.DEMİR ÇELİK LİSESİ YİNE YOK!!!

Karabük Milletvekili Sayın Burhanettin Uysalın  sosyal medya hesabindan yaptığı açıklamada;

‘’Karabük’teki sınavla öğrenci alan Ortaöğretim kurum sayısı 4’e, toplam kontenjan 330’a yükseldi. Hayırlı Olsun.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları”, illerin 8. sınıf öğrencilerinin toplam sayısının yüzde 10’na denk gelecek şekilde belirlenerek, yayınlandı.

Karabük’te 8. sınıf öğrencisi 2770, yüzde 10 kriterine göre 277 öğrencilik kontenjan ayrılması gerekirken, 3 okulda toplam 240 öğrencilik kontenjan ayrılmıştı. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Dr. İsmet Yılmaz ile görüşmemiz neticesinde sınavla öğrenci alan okul sayısını 4’e, bu okullardaki toplam öğrenci sayımızı da 330’a çıkarttık.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Dr. İsmet Yılmaz’a şükranlarımı sunuyorum.Karabükümüzün her ortamda hak ve menfaatlerini koruma noktasında özellikle de geleceğimiz, eğitim söz konusu olduğunda asla taviz vermeyeceğimizi ifade etmek isterim.

İlimizdeki sınavla öğrenci alan okullar ve kontenjanları;

Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30

Merkez Mehmet Vergili Fen Lisesi 120

Safranbolu Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi 90 

Merkez Alparslan Gazi Anadolu Lisesi 90’’ dedi.

EKODER olarak Gönlümüzün  Karabük Demir Çelik Lisesinin de Nitelikli okullar katagorisine girmesinden yana olduğunu belirtmek isteriz.Çünkü bu Lisenin Karabük Eğitim ve Öğretim hayatında tarihsel bir önemi olduğuna inanıyoruz.Bu okulları daha da ileriye taşımak lazım.14.04.2018

 

 

 

Mail Gönder


Ad Soyad :  *
Telefon No :  *
Mail Adresi :  *
Konu :
Mesaj :
Dosya Eklentisi :
Güvenlik Kodu :
   
     
      


YukariCik