ekoder.org

MARZİNÇ ÇOCUKLARIMIZI ZEHİRLEME(27.07.2019)

CHANGE.ORG KAMPANYA
Marzinc A.Ş. Karabük 
ve  tarafına ÖZLEM ÖZTÜRK DOĞAN bu kampanyayı başlattı
Temiz ve Sağlıklı bir dünyada yaşamak isteyenlere imdat çağrımızdır 

Hurda süreci sonucu ortaya çıkan baca tozlarını tekrar üretime kazandırmak ve baca tozundaki çinko metalini yeniden kazanmak amacıyla kurulan ve daha önce bir işçinin şüpheli ölümüyle gündeme gelen Marzinc adlı tesis Karabük halkını zehirliyor.

Bu tesis baca gazı salınımı ile havayı  ve kanalizasyona deşarj yolu ile dere, yeraltı ve yer üstü su kaynaklarına geri dönülemez ve telafisi mümkün olmayan zararlar veriyor.

Karabük ilinde kanser oranı yüksek seviyelerde ve giderek artıyor. 

Bilmelisiniz ki ,Karabük otogarından sabaha karşı kalkan otobüslere Ölüm Otobüsü deniyor.Hepsi Ankaraya tedaviye giden kanser hastaları ile dolu

Şu an ÇED raporu alarak kapasite arttırma çabasında olan bu şirket sayesinde Karabuk  ilçe ve köylerinde tarım bitme noktasına geldi .Ağaçlar kuruyor, bahçe ve seralarda ürünler dalında çürüyor .Yavaş yavaş ölüyoruz. 

Gelecek nesillere yaşanabilir bir Karabük bırakmak yanımızda olun.

Karabuk'e nefes olun

 

Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği olarak tüm ekonomilerin insan mutluluğu için olması gerektiğine inanıyoruz.Sürdürülebilir,çevre duyarlı kalkınma temel duyarlılığımızdır.

Büyük şefin dediği gibi"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."



YukariCik