ekoder.org

ORMAN KÖYLERİMİZ İÇİN PROJE İMKANI ..

ORMAN KÖYLERİMİZ İÇİN PROJE İMKANI ..

 

 

Eskipazar için Orman varlığı önemli bir potansiyel .Karabük İlimiz toplam yüzölçümünün yüzde 70’i ,Eskipazar İlçemizin de yüzde 39’u Ormanlık alan.Karabük genelinde 261 orman köyünde 43.466 orman köylüsü yaşıyor,yine Eskipazar’da 49 köyümüzün 44’ü orman köyü ve bu köylerde yaşayan 4640 orman köylümüz var. Orman aynı zamanda Eskipazar için önemli gelir kapılarından.Yılda yaklaşık 1.5 milyon TL Orman Köylüsünün Orman işçiliği nedeniyle elde ettiği gelir söz konusu.Bu ilçemiz için önemli bir kaynak.

************************************

Orman Genel Müdürlüğü ORKÖY Daire Başkanlığı 21.000 orman köyünde 7 milyon Orman köylümüze sosyal ve ekonomik kalkınma açısından bireysel yada Orman Kooperatifi olarak önemli proje ve kredi desteği sağlıyor. Eskipazar bu destekden son zamanlarda yeni yeni yararlanmaya başladı.Artık ekonomik projeler köylümüzden gelen talepler doğrultusunda Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğünce değerlendiriliyor.Daha önce bu Karabük İl Çevre ve Orman Müdürlüklerince yürütülüyor idi,şimdi hizmet Eskipazar’a gelmiş durumda.

************************************

Bu projelerden daha çok talep etmek ve yararlanmak için orman köylülerimizin muhtarları aracılığı ile yada şahsen İşletme Müdürlüğüne müracaatı ve bilgi alması gerekiyor. EKODER olarak Eskipazar Orman Köylerimizin bu imkanlardan daha çok yararlanabilmesi için bilgilendirme slaytı hazırladık..Köylerimizin daha çok yararlanması dileklerimizle..

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


YukariCik