ekoder.org

RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN (01.05.2022)

Mübarek Ramazan ayının sonunda hep birlikte bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğu içindeyiz.

Bayramlar, birlik,beraberlik ve yardımlaşma duygularımızın yüceldiği günlerdir.

Bu vesileyle, Tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramını kutlar, Ülkemize,ailenize ve sizlere barış,huzur ve esenlikler getirmesini dileriz.

EKONOMİK ESKİPAZAR KALKINMA DERNEĞİ

 
ESKİPAZAR’DA RESMİ BAYRAMLAŞMA VE ESKİ BAYRAMLAR ( 02.05.2022)
Eskipazar Gençlik Merkezi'nde saat 10.00' da Kaymakam Sayın Furkan KORMAZ’ın ev sahipliğinde, Belediye Başkanı Sayın Hüseyin DÖNMEZ,daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlarımız ve EKODER’in katılımı ile resmi bayramlaşma töreni gerçekleşti.
Kaymakam Sayın Furkan KORKMAZ’ın
“ Eskipazar’da eski bayramlar nasıldı? başlıklı hoş sohbet konusuna bayram tadında yanıtlarla hatıralarımız ve yaşanmışlıklar canlandırıldı.
Sayın Kaymakamın kendi memleketinden bayram adetleri aktarımı,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Sayın Ahmet BOSTAN’ın özellikle eski köy bayramlarımızdan aktarımlar ile renkli bir kültürel etkileşim anı yaşandı.
EKODER olarak İlçe Merkezinde Yusuf Bey Camii bayram namazı çıkışı geleneksel halka şeklinde halk bayramlaşmasının Pazaryeri Camii nin de katılarak halkanın Cumhuriyet caddesinde ve genişleyerek gerçekleşmesi önerimiz, Kurban Bayramında uygulanmak üzere olumlu karşılandı.
Sahi eski bayramlar nasıldı? Nasıl yaşanırdı?
 


YukariCik