ekoder.org

SAFRANBOLU MANİYE DOMATESİ COĞRAFİ İŞARET İLE TESCİLLENDİ (27.07.2022)

SAFRANBOLU MANİYE DOMATESİ
COĞRAFİ İŞARET İLE TESCİLLENDİ

Geçmişten günümüze ‘Ata Tohumu’ ürünlerimizin başında gelen Safranbolu Maniye Domatesi; etli ve dolgun yapısı, ince kabuklu, bol sulu oluşu ve damaklardan dinmeyen muhteşem tadıyla ilimizin en önemli tarımsal ürünlerinden biridir. Bugün ata tohumu, yerel ve yöresel çeşit olarak adlandırdığımız ‘Maniye’ aslında Safranbolu ilçemizde domatese verilen genel bir isimdir.
Safranbolu Maniye Domatesinin tohumlarının korunması, yetiştiriciliğinin devamlılığı, tüketicilerin ata tohumlarımızın önemi konularında bilinçlendirilmesi ve bu üretimlerin sürdürülebilirliği açısından önemli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Safranbolu Kaymakamlığımız öncülüğünde, İl Müdürlüğümüz teknik ekibi çalışmalarıyla, 01.12.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapmış olduğumuz Safranbolu Maniye Domatesi Coğrafi İşaret tescil süreci tamamlanmış olup, Safranbolu Maniye Domatesi Coğrafi İşaret tescili almaya hak kazanmıştır.
Safranbolu ilçemizin eşsiz tarihi ve kültürel mirasının yanında bölgemizi tarımsal ürünleriyle de korumayı ve gelecek nesillere taşımayı misyon edinerek çıktığımız bu yolda Safranbolu Maniye Domatesi Coğrafi İşaret tescil başarımızın yanında, Safranbolu Çavuş Üzümü Coğrafi İşaret Başvurusu ilan aşamasında olup; Yenice Ihlamur Balı Coğrafi İşaret Başvuru çalışmaları ise devam etmektedir.
 
 


YukariCik