ekoder.org

BİR PORTRE-ÖĞRETMEN HÜSEYİN GÖKTAŞ (03.10.2021)

MEMLEKETİMİZDEN BİR PORTRE
MEMLEKETE ADANMIŞ BİR ÖMÜR
ÖĞRETMEN/ DAİRE BAŞKANI
HÜSEYİN GÖKTAŞ
 
Hüseyin GÖKTAŞ öğretmenimizi çoğumuz tanımaz. Yalakkuz köyü doğumlu.Yüreği delikanlı yüreği kadar memleket sevgisiyle gür atan, eli kalem tutan, bugün bile doğduğu toprakların derdiyle dertlenip TBMM’ye, Valilere mektup yazıp çözüm bulan biri.

Aynı zamanda Eskipazar’ın  ilk Yüksek okul mezunu olan Bayındır köyünden büyüğümüz Bahçet BARAN’dan  (Safranbolu Savcılığı yapmıştır) sonra ikinci Yüksek Okul mezunu 1936 doğumlu Hüseyin GÖKTAŞ hocamdır.Bu bilgi kendisinin hatıralarından aktarılmıştır.

Onunla sohbet etmek yöremizin 80 yılına yolculuk gibi.Yaşadıkları yaşattıklarını not almış. Eskipazar’ın bugünkü Çok Proğramlı Lisesinin İlçemize kazandırılmasından, Yalakkuz-Eskipazar yolunun stabilize yapılmasına,Hasanlar-Sofular Köylerine elektrik bağlanması, DSİ  Genel Müdürü Süleyman DEMİREL’den çalışmaları nedeniyle Teşekkür alması,  Bolu Taşkesti’de İlk Köy Kent Pratik Sanat Okuluna  kadar birçok hizmetini sohbeti sırasında öğrenir mutluluk duyarsınız.
Hüseyin hocam adeta yöremizin yaşayan  tarihi gibi.

1931 yılında M.K.ATATÜRK’ün  sık sık yemeğini yediği Gazi Muallim Mektebinin   Eskipazar’lı aşçısı Hidayet BÜYÜKDOĞAN , kendisini tanıyor olmanın güveni ve okul müdürünün desteği ile  büyük önderin  makamına çıkıp “köyümüze okul istiyoruz” der. Bu talep ATATÜRK tarafından destek görür ve talimatlanarak  2 sınıf bir atölye olarak okul yaptırılır.

İşte yaptırılan Yalakkuz-Hasanlar köyü ilkokulundan 1948 yılında mezun olan Hüseyin öğretmen , 1949 yılında Çankırı Erkek Sanat Parasız Yatılı sınavını Ahmet DEMİR ve ünlü iş adamımız İbrahim DENİZER ile birlikte kazanıp,arkadaşlarının geri dönmesine rağmen okulu bitiren çok renkli hatıraları olan biri.

Öğretmenliğini sadece sınıfta değil bürokratik ve mevzuat alanlarında da en güzel şekilde temsil edip,Öğretmenliğinin yanı sıra  Milli Eğitim Bakanlığı  Orta Öğretim Burs ve Yurtlar Dairesi Başkanlığı görevleri sırasında 28 defa devletten Teşekkür,Şükran,Onur Üyeliği ve Aylıkla Ödüllendirme şeklinde taltif görmüş biri.Bu belgelerin tümünü tarihi, sayısı ve veren makamı içeren  listesini belgeleri ile gördüm.Bakanlarla Genel Müdürlerle hatta Başbakanlarla mevzuat çalışmaları ve Meslek Lisesi,Yurtlar,Burslar konusunda liyakatlı biri olarak çok yakın çalışmış.

Hüseyin öğretmeni dinlerken ya da tuttuğu belge niteliğindeki ayrıntılı notları okurken etkilenmemek ve takdir etmemek mümkün değil. Bu belgelerin bir örneğini bana da göndermiş sağolsun.
Kendisi ile geçen yıl Eskipazar’lı Üniversite Öğrencilerimize EKODER Burs Kampanyamız sırasında bir tavsiye üzerine arayarak tanıştım. Derneğimize üye oldu. Her alanda büyük desteğini görüyoruz.

O günden beri hoş sohbetlerimiz devam ediyor.

Atatürk’ün Hasan’lar köyüne yaptırdığı okulun hikayesinden başlayan yakınlığımız ve sohbetlerimiz bir ürün de verdi.
Hüseyin Öğretmen sonuç odaklı iş görür yaklaşımı ile bu sohbetlerin sonunda benim de heyecanımı ve teşvikimi hissederek okulun hikayesini ve bazı anılarını bir tablo şeklinde okula ve köy kahvesine asılmak üzere emek verip PANO haline getirdi. Bu panonun birini de EKODER hizmet binamıza asılmak üzere hediye etti.

Hüseyin hocamın kimi belgeleri ile Panosunun fotoğraflarını sizlerle kendi izni ile bugün paylaşıyorum.
İnsan kaynaklarının zenginliği bir belde için ne ifade eder sorusunun önemli yanıtlarından biri olarak gördüm Hüseyin Öğretmenimizi.

Bir gün Eskipazar’da gençlerle ve öğretmenlerimizle buluşturarak bir sohbet-konferans şekline buluşmayı EKODER olarak aklımdan geçirmeye başladım. Hatta bu buluşmada aynı kuşağın fikri genç öğretmenlerinden  İsmet TAŞKALE, Fehmi YILDIZ gibi öğretmenlerimizi de davet ederek güzel bir ekibi dinlemek çok değerli olur kanısındayım.

Böyle değerler gelecek kuşaklar için kutup yıldızıdır. Kıymetini bilmek lağzım.
Burs kampanyası ile bugün eğitimine destek verdiğiniz kimbilir hangi öğrencimiz yarın memleketi için hangi hizmetlere imza atacak.

Şimdiden geçen yıl burs verdiğimiz bir Tıp Öğrencisi mezun oldu ve şu güzel sözleri hepimiz adına gururlanmama neden oldu.” Beni hiç tanımıyorsunuz, torpil aratmadınız Eskipazar’lı olarak bana sahip çıktınız.Ben de odama giren her Eskipazr’lıyı kendi hastam olarak göreceğim” dedi.

Onun için eğitime yatırımı insana yatırım diyerek çok değerli görüyoruz.

Bu vesile ile ülkesine,doğduğu şehre veinsanlarına hizmet eden tüm güzel insanlara ve sizlere selam ve saygılarımı gönderiyorum.

Kalın sağlıcakla.

Mehmet Emin ASLAN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YukariCik